Copenhagen Capacity Analyse: København er 20 procent billigere for virksomheder end Stockholm

Hovedstadsregionen er mere interessant at investere i end både Stockholm-området, Amsterdam, Zürich og det sydøstlige Storbritannien, inklusive London, viser ny analyse lavet af Copenhagen Capacity.

Ofte lyder de kritiske røster, at Hovedstadsregionen er alt for dyr og ikke konkurrencedygtig, hvilket driver virksomheder til at søge til Stockholm, Amsterdam og Dublin frem for København. Men internationale sammenligninger tyder på, at det er en myte, at København og kommunerne omkring står skidt i konkurrencen med andre regioner i Europa.

-Hovedstadsregionen er stærkere og langt mere attraktiv, end hvad mange udenlandske virksomheder muligvis har indtrykket af.  Vi har både lave omkostninger, et stærkt erhvervsklima og en veluddannet arbejdsstyrke, siger formand for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen, der glæder sig over, at det ikke er København isoleret, men hele Hovedstadsområdet som region, der opnår den stærke placering.

-At det er hovedstadsregionen - altså København sammen med de stærke omegnskommuner – der er så attraktiv, understreger værdien af det stærke samarbejde på tværs af de traditionelle kommunegrænser og barrierer i regionen.

Analysen er baseret på tal fra det Financial Times-ejede fDi Intelligence’s rapport ’European Cities and Regions of the Future’, der fremhæver Københavnsområdet kun to måneder efter, at det anerkendte erhvervsmedie Forbes rangerede Danmark som det fjerdebedste forretningsland i verden. Med rapporten in mente har Copenhagen Capacity regnet sig frem til, at Hovedstaden bl.a. er op mod 20 procent billigere for virksomheder end Stockholm.