København og Beijing underskriver ambitiøs samarbejdsaftale

Den 26. september underskrev København og Beijing en konkret samarbejdsaftale om bæredygtig byudvikling og byggeri. Aftalen åbner døre til kinesiske beslutningstagere, og målet er at give danske virksomheder del i den ordrestrøm, der de kommende år vil følge af den kinesiske hovedstads hastige vækst.

Den kinesiske metropol Beijing vokser hastigt, og det forventes, at der i de kommende år vil blive opført 30 millioner etagemeter byggeri om året. Men også bevidstheden om klima og bæredygtighed er i vækst, og derfor har København og Beijing underskrevet en aftale om bæredygtig byudvikling:

-I de seneste år har Beijing været dybt engageret i at omlægge industrien og økonomien i en mere bæredygtig retning. København og Beijing har begge et stort potentiale for at samarbejde inden for bæredygtig byudvikling, og samarbejdsaftalen mellem vores to byer er en drivkraft til at styrke samarbejdet og kommunikationen, hvilket vil være til gavn for borgerne i begge byer, siger Beijings viceborgmester Chen Gang i en pressemeddelelse.

Copenhagen Capacity ser potentiale i aftalen, som skal øge tiltrækningen af kinesiske virksomheder, talenter og turister. Og særligt virksomheder er der brug for at fokusere på. For mens andelen af kinesiske turister det seneste år er steget med 30-40 procent, kniber det mere med at tiltrække kinesiske virksomheder, der i højere grad ser til Stockholm, når der skal investeres i Skandinavien.

-Den kinesiske økonomi vil snart være verdens største. Aftalen mellem Beijing og København gør, at vi kan udpege specifikke samarbejdsområder mellem de to byer og lande. Det styrker Københavns og Danmarks muligheder for at markedsføre vores cleantech-kompetencer og tiltrække kinesiske investeringer og centrale interessenter, hvilket vil skabe arbejdspladser i regionen, siger Claus Lønborg, adm. direktør i Copenhagen Capacity.