København får sin egen energimesse

Den 23.-25. maj 2013 åbner Danmarks første ”all energy” energimesse, Energy Europe, i Bella Center. Messen har national og international opbakning og skal styrke Danmarks position som verdensførende inden for vedvarende energi og cleantech. Copenhagen Cleantech Cluster har bidraget aktivt til at gøre matchmaking til en del af messens tilbud for at sikre værdiskabende samarbejder.

Danmark er kendt for sin grønne profil, og nu får København landets første energimesse, der ikke bare satser på én energibranche, men på alle vedvarende energiformer og cleantech. Omkring 400 vedvarende energiselskaber fra mere end ti lande vil deltage, når Energy Europe åbner dørene den 23.-25. maj 2013 i Bella Center. Bag Energy Europe står Kromrey Kommunikation, som også er arrangør af den verdenskendte vindenergimesse HUSUM Wind i Tyskland.

-Det er et stort skulderklap og siger meget om Danmarks momentum inden for cleantech og bæredygtig energi, når så stor en spiller vælger at lægge en messe for vedvarende energi i København, siger Marianna Lubanski, direktør for cleantech i Copenhagen Capacity.

1-1 matchmaking
Messen bliver afviklet med opbakning fra blandt andre Copenhagen Cleantech Cluster, Dansk Industri, DS-Håndværk, Dansk Energi, brancheorganisationen Vindmølleindustrien og European Renewable Energies Council (EREC) og skal fungere som mødested for alle de største aktører og beslutningstagere inden for de voksende vind-, sol- og bioenergimarkeder.

Copenhagen Cleantech Cluster har sammen med Netmatch arbejdet målrettet på at styrke mulighederne for at møde potentielle samarbejdspartnere på energimessen. Det har bl.a. resulteret i et online værktøj, hvor deltagervirksomheder på forhånd kan oprette en profil og booke møder med andre interessante virksomheder.

-Med 400 virksomhedsstande og op til 15.000 besøgende kan det være rigtig svært at finde de rette personer at starte en dialog med – og så risikerer messen at blive et udstillingsvindue. Gennem vores arbejde i Copenhagen Cleantech Cluster ved vi, hvor vigtig kvalificeret matchmaking er for at skabe samarbejder, der i sidste ende fører til nye løsninger og konkrete investeringer, fortæller Marianna Lubanski.

Energy Europe åbnes af blandt andre EU’s klimakommissær Connie Hedegaard og Klima-, Energi-, og Bygningsminister Martin Lidegaard og har en stor konferencedel med seminarer, præsentationer og workshops.

Læs mere på Energy Europe