ICN har sat København på det grønne verdenskort

International Cleantech Network (ICN) bliver fra nytår en selvbærende forening. Dermed har regionens kommuner, universiteter og virksomheder fortsat adgang til udenlandske cleantech-samarbejdspartnere og eksportmarkeder.

International Cleantech Network (ICN) har på fem år medvirket til at tiltrække 12 udenlandske cleantech-virksomheder til Copenhagen-regionen, modtaget 700 deltagere ved to internationale smart city-konferencer i København og været vært for mere end 20 delegationsbesøg fra blandt andet Singapore, USA, Canada, Kina, Sydafrika, Tyrkiet, Tyskland, Frankrig og Holland.

”ICN har skabt værdi for regionen i form af kontakt til investorer og virksomheder med interesse i København gennem projektets globale netværk af førende cleantech-regioner og -virksomheder. ICN har skabt international anerkendelse af Copenhagen-regionen som en dynamisk, grøn og innovativ region, hvor det er attraktivt at udvikle morgendagens løsninger inden for blandt andet grøn transport, energieffektivitet, belysning og det intelligente elnet”, siger Marianna Lubanski, direktør for investeringsfremme i Copenhagen Capacity.

Copenhagen Capacity har etableret og gennem fem år udviklet ICN-netværket, som i 2013 blev tildelt status som European Strategic Cluster Partnership af EU-Kommissionen.

Adgang til globalt netværk
Ved årsskiftet bliver ICN en selvbærende forening finansieret af 11 betalende medlemmer i form af cleantech-klynger fra fire verdensdele. Dermed har regionens kommuner, universiteter og virksomheder fortsat adgang til udenlandske cleantech-samarbejdspartnere og eksportmarkeder.  

”Er man medlem af en cleantech-klynge i International Cleantech Network – i Danmark skal man være medlem af CLEAN – så bliver man behandlet som et medlem af alle netværkets klynger. Det giver adgang til et stort netværk af virksomheder og partnere over hele verden, der kan åbne døre og skabe forretning”, forklarer Marianna Lubanski.

Om International Cleantech Network
International Cleantech Network (ICN) blev stiftet i 2009 af Copenhagen Capacity som en del af projektet Copenhagen Cleantech Cluster. Formålet var at skabe en platform for samarbejde for verdens førende cleantech-klynger og dermed give virksomheder og offentlige aktører i ICN-samarbejdet adgang til videndeling og nye markeder andre steder i verden.

Succeskriteriet for ICNs videreførelse efter projektets femårige projektperiode er minimum 10 betalende medlemsklynger. ICN har indtil videre opnået 11 betalende medlemmer.

Denis Leclerc er ny formand for ICN og han blev valgt på den stiftende generalforsamling den 10.december 2014.

Udvalgte resultater:

  • ICN og Copenhagen Cleantech Cluster har medvirket til at tiltrække 12 udenlandske virksomheder til regionen, blandt andre Greenwave Systems.
  • Et partnerskab mellem danske COWI og Brendle Group fra Colorado har vundet to kontrakter om at lave klimatilpasningsplaner for to amerikanske byer.
  • ICN’s danske sekretariat arrangerede Open Smart City Copenhagen 2012 og ICN Summit 2014 med fokus på partnerskaber og forretningsmuligheder. Konferencerne tiltrak ca. 700 deltagere, hvoraf ca. 60% var udlændinge.
  • Den japanske by Osaka har indgået en kontrakt på køb af fjernkølingsrør fra danske Løgstør A/S. Aftalen er resultatet af et ICN-besøg i Osaka i december 2013 og Osaka’s deltagelse i ICN Summit 2014.
  • ICN har sikret EU-projektfinansiering til fem europæiske ICN-klynger til waste-to-energy-projektet COOLSWEEP.