GWA korpset sætter velfærdssamfundet på dagsordnen

’København i Vækst’ var temaet, som dannede rammen for det netop afsluttet årlige goodwill ambassadør seminar. Under den paraply blev der sat fokus på hovedstadens udvikling, udfordringer og styrkepositioner, og især debatoplægget ”Fremtiden Danske Samfundsmodel”, tiltrak opmærksomhed.

I weekenden landede mere end 50 udenlandsdanskere, også kendt som Goodwill Ambassadør Korpset, ind fra alle dele af verden i Kastrup Lufthavn, - ikke for at slappe af med resten København, men for at blive opdateret på væksten i København. Foran dem havde de et tætpakket tredages program med fokus på, hvordan København skal kunne konkurrere med andre storbyer i fremtiden. 

Fremtidens danske samfundsmodel
Og det har GWA korpset sit bud på. Debatoplægget ”Fremtidens Danske Samfundsmodel” med 27 råd til det danske samfund og forslag om at udvikle en landemodel for fremtidens velfærdssamfund, der bringer det tilbage i verdenseliten, blev i forbindelse med årets seminar overdraget til det danske samfund, -og taget rigtig godt imod.

"Der er ingen grund til at tro, at vi ikke kan skabe verdens bedste offentlige sektor, men det kræver en debat om, hvad der er offentlige kerneydelser, - udtaler Waldemar Schmidt, der er idemanden bag debatoplægget.
 
Væksttemaet bragte korpset rundt i København til Nordhavnen, FN byen, Københavns Lufthavne, og til cleantech seminar på den Blå Planet, hvor det også blev diskuteret hvordan GWA korpset kan bakke om Københavns status om European Green Capital 2014, der gør, at København vil være stedet for Europa vil mødes og dele grønne løsninger. Blandt årets talere var HKH Prins Joachim, Overborgmester Frank Jensen, Handels- og Europaminister og Nick Hækkerup.

København på verdenskortet
GWA korpset består af over 80 danske erhvervsledere, der er bosat i udlandet, men som følger Danmark tæt og arbejder for, at brande Danmark udadtil og gøre det et foretrukket land for udenlandske investeringer & turister.

-Korpsets arbejde og kontakter er af uvurderlig værdi i genereringen af investeringer, projekter, konferencer til København. I vores globale konkurrencetunge markeder, handler det ofte ikke om hvad du ved, men hvem du kender. Vores ambassadører har gennem deres internationale ekspertise opbygget en evne til at skabe resultater i udlandet, til gavn for København, gennem tætte relationer til lokale beslutningstagere over hele verden, siger Claus Lønborg, administrerende direktør for Copenhagen Capacity, der sammen med Wonderful Copenhagen er stiftere af korpset. 

Relevante links:

Link til sidste års hvidbog: Sådan bliver Danmark nr. 1

Link til dette års debatoplæg: Fremtidens danske samfundsmodel

Links til presseomtaler:

Skrevne medier:
standby.dk
Goodwill-ambassadører skal skaffe Københavns Lufthavn flere flyruter

politiken.dk
Her er fremtidens samfundsmodel

denoffentlige.dk
Fremtidens danske samfundsmodel
Markant opbakning til ny velfærdsmodel 
Erhvervsledere vil forny velfærdssamfundet

TV:
DR TV-avisen
Udenlandsdanskere - Danmark har brug for vision (ved 17:44 min.)

DR2 Morgen
Danske erhvervsfolk i udlandet - 27 råd til det danske samfund (ved 43:15 min.)

Radio:
DR P1 Morgen
Ny dansk samfundsmodel
Medvirkende: Mads Lebech direktør, Industriens Fond

Danske Erhvervsfolk i udlandet vi være med til at forny velfærdssamfundet
Medvirkende: Waldemar Schmidt, GWA ambassadør, Dansk erhvervsmand, bosat i Schweiz

Link til hjemmeside