Copenhagen Capacity verdens mest innovative

Med 1240 nye arbejdsplader i 2013 skabte Copenhagen Capacity endnu et flot resultat. Udover jobskabelsen blev Copenhagen Capacitys målrettet indsats også anerkendt, da Financial Times i 2013 kårede Copenhagen Capacity som den mest innovative investeringsfremmeorganisation i verden.

I 2013 skabte Copenhagen Capacity 1240 nye arbejdspladser fordelt på 747 direkte job og 493 indirekte job. Et resultat der skal ses i lyset af Copenhagen Capacitys innovative tilgang til at kombinere investeringsfremme med strategisk regionalt udviklingsarbejde på tværs af offentlige og private aktører, hvilket også udløste kåringen som verdens mest innovative investeringsfremmeorganisation.

-Copenhagen Capacity blev i 2013 udråbt til den mest innovative investeringsfremmeorganisation i verden. Det skete blandt andet på baggrund af vores arbejde med at afdække og udvikle regionernes særlige styrkepositioner og markedsføre disse målrettet overfor udenlandske investorer, forklarer adm. direktør Claus Lønborg.

Nye indsatser skaber resultater
Til årsresultatet kommer, at Copenhagen Capacity gennem projekterne ”Copenhagen Talent Bridge” og ”Talent Attraction” har bistået virksomheder i regionen med at ansætte 73 udenlandske eksperter og talenter og udenlandske filmproduktioner, der forventes at skabe yderligere omsætning hos danske virksomheder svarende til 71 årsværk.

Copenhagen Capacity påbegyndte i 2013 indsatsen ’Sourcing China’, der skal sikre, at Region H og Region Sjælland udnytter potentiale for at tiltrække kinesiske investeringer, virksomheder, talenter og turister langt bedre. Den fokuserede indsats er kun lige begyndt, men arbejdet har allerede betydet 220 nye arbejdspladser i 2013 mod 10 i 2012.

-Tiltrækning af investeringer fra Kina, er et område, som kræver både udvikling og vedholdenhed. Vi har delt arbejdet i to og bistår således både med at udvikle de nødvendige regionale tiltag, der skal gøre det mere attraktivt for kinesiske investorer at komme hertil, ligesom vi bruger flere ressourcer på at markedsføre hovedstadsregionens og Sjællands tilbud i Kina, siger Claus Lønborg. 

Udenlandske virksomheder øger produktiviteten 
Selvom de udenlandske virksomheder blot udgjorde 1,3 % af det samlede antal private virksomheder i Danmark i 2011 stod de for 24 % af den samlede omsætning i den private sektor. At de 1,3 % udenlandske virksomheder endvidere beskæftiger hver femte fuldtidsansatte i Danmark i den private sektor cementerer de positive effekter ved at tiltrække udenlandske virksomheder til Danmark.

Se hele Copenhagen Capacitys årsberetning HER