Copenhagen Capacity igangsætter Kina-indsats

Starten af juni stod i Kinas tegn da Region Hovedstaden indgik formel samarbejdsaftale med Jiangsu-provinsen og Copenhagen Capacitys projekt ’Sourcing China’ blev lanceret i forbindelse med Kina konference på Københavns Rådhus
Region Hovedstaden skal blive langt bedre til at tiltrække kinesiske investeringer, virksomheder, talenter og turister. Derfor afholdte Copenhagen Capacity sammen med Københavns Kommune, Region Hovedstaden og Bycirklen en stor Kina-konference den 3. juni 2013.

Konferencens mål var at fokusere parternes mange Kina-indsatser således, at regionen har de bedste forudsætninger for både at tiltrække kinesiske investeringer og fremme eksporten. Borgmestre, erhvervsliv og handels- og investeringsministeren debatterede, hvordan hovedstadsområdet bedst udnytter de muligheder, som de forskellige aftaler og relationer med Kina tilbyder.

Indsatsen ’Sourcing China’ blev også lanceret i forbindelse med konferencen. Projektet, som er blevet udarbejdet af Copenhagen Capacity sammen med en række samarbejdspartnere, stiller skarpt på indsatsområder, der skal få Kinas øjne op for København og sigter efter at identificere interessante investeringsprojekter, samarbejdspartnere og jobmuligheder, som skal markedsføres over for segmenterede målgrupper gennem udvalgte kanaler.

-Vi skal have langt bedre fat I investorer, virksomheder og talenter fra ”Riget i Midten” for at sikre, at Danmark og hovedstadsregionen får større andel i den vækst, som Kina oplever. Gennem styrket samarbejde og målrettet udvikling og markedsføring af etableringstilbud til kinesiske virksomheder, bør vi kunne gøre det bedre end i dag, udtaler Copenhagen Capacitys adm. direktør Claus Lønborg.

Samarbejdsaftale giver nye muligheder
Inden konferencen var Claus Lønborg netop hjem vendt fra Kina, hvor han sammen med Region Hovedstaden havde været af sted for at underskrive en formel samarbejdsaftale med Jiangsu-provinsen. Aftalen skal dels gøde jorden for fremtidige aftaler, og bane vejen for øget eksport af bl.a. sundheds-, velfærds- og miljøløsninger til Jiangsu.

Jiangsu er med over 80 mio. indbyggere en af de folkerigeste provinser i Kina.