CNN: København er verdens sundeste by

København er ikke bare befolket af verdens lykkeligste mennesker – vores hovedstad er også verdens sundeste by, ifølge den amerikanske nyhedskanal CNN. Den nye fjer i hatten gavner arbejdet med at brande og markedsføre København og regionen internationalt som et godt sted af bo og arbejde.

Masser af fritid, en sund cykelkultur, kort afstand til indkøb, restauranter og grønne oaser og høj tillid til vores medborgere. Sådan lyder en del af opskriften på verdens sundeste by at bo i, hvis man spørger den amerikanske nyhedskanal CNN, som hvert år rangordner verdens 10 sundeste byer.

Blandt andet fremhæver CNN:

  • Kun 2% af de ansatte i København arbejder mere end 40 timer om ugen. Dermed er der god tid til at være sammen med familien, dyrke sport, arbejde frivilligt eller deltage i foreningsliv.
  • Næsten 50% af Københavns pendlere cykler dagligt til arbejde eller studie. Københavns mange cykelstier gør cykling til en let og tryg valgmulighed – i modsætning til i mange andre storbyer.
  • Dét, at vi kan gå til restauranter og til indkøb, bidrager til byens afslappede atmosfære.
  • Senest i 2015 skal alle indbyggere kunne komme til en park eller strand i løbet af 15 minutter. 
  • 96% af Københavns indbyggere siger, at de har nogle at stole på, hvis de får brug for det.

Godt for markedsføringen af Copenhagen
København er allerede flere gange udråbt som verdens bedste by at bo i og danskerne som verdens lykkeligste folk. CNNs seneste kåring af København er dermed endnu et i perlerækken af argumenter, som øger muligheden for at tiltrække udenlandske talenter:

"Titlen som verdens sundeste by gavner hele regionen, som nu kan markedsføre sig under Copenhagen-brandet i udlandet. Et vigtigt argument for at tiltrække internationale virksomheder og investeringer er adgangen til kvalificeret arbejdskraft, hvilket nogle gange vil sige udenlandsk arbejdskraft. Her er det et stort plus at kunne brande sig som en af verdens grønneste, sikreste – og nu også sundeste – byer med plads til både familie og karriere", understreger Nikolaj Lubanski, direktør for talent i Copenhagen Capacity.

Her er verdens 10 sundeste byer:

1. København, Danmark
2. Okinawa, Japan
3. Monte Carlo, Monaco
4. Vancouver, Canada
5. Melbourne, Australien
6. New York, USA
7. Jonkoping, Sweden
8. Havana, Cuba
9. Singapore
10. Napa, USA