Sæt værdi på din kommune

Ved du, hvilken værdi udenlandske virksomheder skaber i din kommune? Og hvor mange skatteborgere de har ansat? Få svarene med Copenhagen Capacitys nye onlineværktøj.

Udenlandske virksomheder skaber ikke kun værdi, der hvor de har postnummer. Tværtimod flyder fordelene videre over kommunegrænser og ud i hele landet.

Skaber attraktive skatteborgere

Nabokommunerne får ofte også glæde af de nye arbejdspladser, der giver velbetalte jobs til skatteborgerne. Medarbejdere i udenlandske virksomheder tjener nemlig i gennemsnit 90.000 kroner mere om året end ansatte i danske virksomheder.

Desuden er der gevinster til de underleverandører og partnere, som udenlandske virksomheder samarbejder med i hele Danmark.

København er Danmarks vækstmagnet

Greater Copenhagen spiller en central rolle for Danmarks evne til at tiltrække investeringer, virksomheder og talenter. Cirka 75 procent af nye internationale virksomheder og 67 procent af internationale specialister slår sig i første omgang ned i den danske del af Greater Copenhagen, dvs. Region Hovedstaden og Region Sjælland.

”Når der bliver skabt 100 nye jobs gennem udenlandske investeringer i hovedstadsregionen, så skaber det 70 afledte jobs hos andre danske virksomheder rundt om i landet. Derfor er det vigtigt at vi står sammen om fortsat at skabe og markedsføre en stærk hovedstadsmetropol”

separator- Claus Lønborg, adm. direktør, Copenhagen Capacity

Hvordan ser det ud i din kommune?

Copenhagen Capacity har udviklet et nyt onlineværktøj, som baseret på tal fra Danmarks statistik giver størstedelen af alle danske kommuner overblik over, hvilken lokal værdi udenlandske virksomheder skaber i netop deres kommune:

Se værdiskabelsen i din kommune:

  • Antallet af udenlandske virksomheder i din kommune
  • Antal beskæftigede borgere i udenlandske virksomheder
  • Hvor mange udenlandske specialister, der arbejder i kommunen
  • Hvor stor en del af kommunens eksport, udenlandske virksomheder står for
  • Hvor stor en del af kommunens værditilvækst, udenlandske virksomheder står for

Se hvordan udenlandske virksomheder og ansatte bidrager til vækst og beskæftigelse i din kommune:

Værdi i danske kommuner via udenlandske virksomheder

Vil du vide mere?

Hvis du vil vide mere om, hvordan internationale virksomheder og ansatte bidrager til vækst og beskæftigelse i netop din kommune, så kontakt Rune Rasmussen, direktør for udvikling og analyse i Copenhagen Capacity, på e-mail: rur@copcap.com eller telefon: 0045 23 42 76 42.