Europæisk storbank satser på danske fintech-iværksættere

BNP Paribas, der er en af Europas største banker, har set sig varm på den danske fintech-scene. Gennem et partnerskab med Copenhagen Fintech giver storbanken nu nordiske startups mulighed for at skalere og vækste globalt.

Når den globale bank- og finanskoncern BNP Paribas mødes med danske fintech-iværksættere, er de på udkig efter to typer samarbejder: løsninger der kan integreres i bankens egne platforme for at forbedre systemerne og kundeoplevelsen her og nu, og dem der med yderligere hjælpe kan vokse internationalt.

Styrker hele fintech-økosystemet

København er normalt ikke BNP Paribas jagtmark for nye innovative løsninger, men det ændrede Copenhagen Capacity, da organisationen sidste år introducerede storbanken til Copenhagen Fintech og det københavnske fintech-miljø.

”Paris, London og New York har større kvantitet end København, men vi har en kvalitet, som er rigtig interessant for udenlandske finansielle virksomheder – de skal bare lige med ud og møde iværksætterne. Med en spiller som BNP Paribas har danske fintech startups fået en stærk mulighed for internationalt samarbejde. Det styrker hele økosystemet og dermed muligheden for at tiltrække endnu flere udenlandske investorer og startups til Greater Copenhagen”

separator- Anette Steenberg, direktør for investeringsfremme, Copenhagen Capacity

Design og kundefokus

BNP Paribas er repræsenteret i 75 lande med 185.000 ansatte. Bankens aktiviteter dækker bredt fra corporate & investment banking, over retail til asset management.

Med over 700 ansatte er BNP Paribas en af de største internationale banker i Norden. Og set fra deres side af bordet er Københavns fintech-scene særlig interessant, fordi danske iværksættere har fokus på og forståelse for design, brugervenlighed og kundeoplevelser.

”Dansk fintech er i stærk udvikling med masser af talent, gode ideer og tidlige succeshistorier. Som global bank med stort fokus på tech vil vi gerne bidrage til at vækste danske startups internationalt”

separator- Gustav Steuch, Managing Director, BNP Paribas

Han bakkes op af direktøren for bankens nordiske aktiviteter:

“Vi har store ambitioner i Norden, og en vigtig del af strategien er at støtte op om nordiske vækstvirksomheder”

separator- Eirik Winter, CEO, BNP Paribas Group Nordic Region

Fantastiske muligheder for at skalere

I praksis har BNP Paribas indgået en partnerskabsaftale med Copenhagen Fintech, som allerede er i gang med at introducere banken for en række startups. Copenhagen Fintech har på få år formået at etablere et spot for innovation og samarbejde mellem etablerede spillere og startups i den danske finans-, forsikrings- og pensionsindustri.

Mere end 100 danske og udenlandske startup-virksomheder har benyttet Copenhagen Fintechs services, som bl.a. dækker over accelerations- og inkubationsprogrammer – og her er begejstringen stor over de muligheder, som BNP Paribas åbner:

”Fra Copenhagen Fintech ser vi gode muligheder for at udvikle den nordiske fintech-scene gennem partnerskabet med BNP Paribas. Banken har en god tilstedeværelse i det centrale og sydlige Europa, som lige nu er et attraktivt mål for mange nordiske startups, der er modne og klar til det næste skridt. BNP Paribas er en attraktiv samarbejdspartner for de nordiske startups og kan bidrage med stærke ressourcer og sparring under udviklingsrejsen.”

separator- Sebastian Jensen, Head of Alliances, Copenhagen Fintech