Dansk erhvervsliv på date med 250 udenlandske talenter

Selvom danske virksomheder mangler arbejdskraft, forlader 42 procent af de internationale dimittender Danmark efter endt uddannelse. Det er et problem – både for virksomhederne og den danske statskasse, som ofte har betalt for studierne. Den 24. maj holdt Copenhagen Capacity international talentkonference hos Novo Nordisk, hvor 250 internationale kandidatstuderende var inviteret til match-making med otte virksomheder.

Internationale studerende har hele verden for deres fødder. Hvis de skal vælge en karriere i Danmark, kræver det en fokuseret indsats for at synliggøre de muligheder, der findes her. Det er derfor sjette gang, Copenhagen Capacity afholder sin internationale talentkonference.

Hold fast på guldet

Her mødte 250 internationale studerende fra Danmarks universiteter nogle af dansk erhvervslivs helt store spillere, som stod klar til at fremhæve fordelene ved at skrive ansættelseskontrakt med dem.

”Udenlandske universitetsstuderende i Danmark er særdeles attraktive. De har viden og internationale kompetencer, som dansk erhvervsliv har hårdt brug for. De kender til dansk kultur og arbejdsformer. Og de bidrager positivt til samfundsøkonomien, mens de er her. Danmark bør derfor gøre meget mere for at fastholde de unge talenter, der allerede er lige foran næsen af os, og ikke kun på at tiltrække dem”

separator- Claus Lønborg, adm. direktør, Copenhagen Capacity

Mangler 14.000 kandidater i 2025

Behovet for at holde på de unge talenter er kun blevet større med årene. Prognoser viser, at Danmark i 2025 kommer til at mangle omkring 14.000 ingeniører, it-specialister og naturvidenskabelige kandidater.

Novo Nordisk er en af de virksomheder, der har behov for at tiltrække kompetencer fra udlandet, og som derfor havde valgt at stå for værtskabet ved årets talentkonference.

”Konferencen var en stor succes! Vi fik mulighed for at møde internationale studerende og fortælle om de spændende muligheder, vi tilbyder unge talenter hos Novo Nordisk. Det var tilfredsstillende, at vi sammen med Copenhagen Capacity og dagens andre virksomheder kunne inspirere og motivere internationale talenter til at gøre karriere i Danmark og potentielt i Novo Nordisk”

separator- Caroline Hart Sehested, Head of Global Early Talent, Novo Nordisk

Stor tilfredshed med konferencen

Både virksomheder og studerende var tilfredse med dagen, som havde paneldebatter, oplæg fra blandt andre de deltagende virksomheder og HKH Prins Joachim, og naturligvis matchmaking-møder på programmet.

“Det var skønt at deltage i en så velorganiseret dag, som gav indtryk af en særdeles kvalificeret gruppe internationale studerende. Jeg tog hjem med følelsen af, at erhvervslivet i fremtiden vil være i gode hænder hos en dygtig og dedikeret arbejdsstyrke”

separator- Dr. Duncan T. Aust, Head of Plant Health Global R&D, FMC

I paneldebatten for unge talenter deltog Anis H. Alaji, som flere gange har deltaget i talentkonferencen, da han læste på RUC, og i dag har job hos Danfoss, hvor han arbejder med strategi og forretningsudvikling.

Han er dermed et af eksemplerne på, at det bærer frugt at samle internationale studerende og danske virksomheder under samme tag.

”Jeg deltog i talentkonferencen for tredje gang, men i år var anderledes. Nu sidder jeg på den anden side af bordet og kan dele mine erfaringer og råd med andre internationale studerende, som ønsker at få fodfæste på det danske jobmarked”

separator- Anis H. Alaji, Postgraduate Strategy & Business Development, Danfoss

Derfor har Danmark behov for specialiseret udenlandsk arbejdskraft

  • 42 procent af de internationale studerende har forladt Danmark to år efter, de har afsluttet en universitetsuddannelse. Kun omkring hver tredje arbejder i Danmark efter to år. Fire ud af ti forlader Danmark med det samme efter de dimitterer fra en dansk uddannelsesinstitution (Uddannelses- og Forskningsministeriet, 2018).
  • Dansk erhvervsliv oplever produktionsbegrænsninger pga. mangel på arbejdskraft. Det gælder for hver 10. industrivirksomhed og hver 5. servicevirksomhed (Danmarks Statistik 2019).
  • I 2025 forudses en mangel på 14.000 ingeniører og naturvidenskabelige kandidater i Danmark (Engineer the Future, 2015). Ifølge regeringens kortlægning vil Danmark mangle 19.000 it-specialister i 2030 (Alexandra Instituttet m.fl., maj, 2016).
  • Det koster dyrt i tabt indtjening, når virksomhederne ikke kan finde medarbejdere med de rette kompetencer. Hele 40 % af erhvervslederne vurderer, at de kan øge deres indtjening, hvis de fik adgang til medarbejdere med de rette kompetencer. Erhvervsledernes største bekymring er vanskelighederne ved at rekruttere kvalificeret arbejdskraft. Hver fjerde vurderer, at en af konsekvenserne ved den forgæves rekruttering er, at de ikke kan nå deres vækstmål. (CXO Survey, PwC, 2019).
  • Knap halvdelen af de danske erhvervsledere peger på, at udenlandsk arbejdskraft har kvalifikationer og kompetencer, de ikke kan skaffe i Danmark (YouGov og Lederne 2017).
  • Højtuddannede udlændinge uden medbragt familie bliver i gennemsnit i Danmark i cirka 5½ år og bidrager netto med lidt over 720.000 kr. til de offentlige finanser. Følger familien med, er den gennemsnitlige opholdslængde 10 år og det gennemsnitlige nettobidrag knap 220.000 kr. om året. Dvs. 2,2 millioner kroner i alt. (DEA 2016)