Sveriges førende it management-konsulenthus indtager i København

Netlight, der er et af Sveriges største it management-konsulenthuse, har åbnet kontor i København. Byens finans- og mediehuse og travle startupmiljø er hurtigt blevet kunder og samarbejdspartnere – og allerede næste år regner Netlight Danmark med at vækste til 30 medarbejdere.

Netlight er et af Sveriges største it management-konsulenthuse med kontorer i hele Norden, Tyskland og Schweiz, og virksomheden har nu også åbnet kontor i København.

”Digitaliseringen påvirker alle virksomheder i en eller anden grad. Derfor er det positivt, at København kan tiltrække nytænkende virksomheder som Netlight, der ud over at hjælpe dansk erhvervsliv, også kan være med til at skabe et stærkt miljø, hvor startups og etablerede brancher arbejder sammen. Det er med til at tiltrække andre nytænkende virksomheder og sætter Greater Copenhagen på landkortet internationalt”

separator- Claus Lønborg, administrerende direktør i Copenhagen Capacity.

Spændende startupmiljøer

Kunderne spænder lige fra Europas største medieselskaber til små startups, og de fleste kan kategoriseres inden for forsikring, telecom, shipping, medier og den finansielle sektor. I København er Netlight hurtigt begyndt at arbejde sammen med de bedste i deres brancher, fordi de oftest kender værdien af at være omstillingsparat.

Og evnen til at tænke nyt er meget kendetegnede for København, mener Alexander Sooksri Henriksen, der er Engagement Manager i Netlight Danmark og selv kommer fra Norge.

”København har et stærkt iværksættergen. Norge har sin olieindustri, mens Danmark i højere grad selv skal skabe sine fyrtårne, og det har København været rigtig god til. Fx er der spændende startupmiljøer inden for fintech og gaming. Og så er det nemt for udenlandske virksomheder at starte op i København – og I er gode til at markedsføre det.”

separator- Alexander Sooksri Henriksen, Engagement Manager i Netlight Danmark

Nemt at trække medarbejdere til København

Alle Netlights kontorer har nemt ved at tiltrække medarbejdere, og i 2017 blev virksomheden kåret som årets bedste arbejdsplads i Sverige og den femtebedste i Europa. En stærk samarbejdskultur og karriereudvikling, der aldrig rammer glasloftet, tiltrækker de bedste og mest ambitiøse.

Men i København er Netlight alligevel blevet overrasket over, hvor nemt det er at rekruttere.

”Vores kontor i København har 50 procent lokale og 50 procent internationale medarbejdere, og det har været super nemt at rekruttere hertil – København er et meget stærkt trækplaster i udlandet. Alle vil også gerne blive her, både singler og dem med familie, fordi byen og den danske måde at arbejde på, er så attraktiv”

separator- Tom Andersson, Country Manager i Netlight Danmark

Sådan har Copenhagen Capacity hjulpet Netlight

Netlight kontaktede i 2017 Copenhagen Capacity for at vurdere, om det danske marked ville være værd at satse på.

Copenhagen Capacity skaffede blandt andet overblik over virksomheder, brancher og lønniveauer, satte Netlight i forbindelse med samarbejdspartnere bl.a. Copenhagen FinTech og fremhævede, hvorfor København er en eftertragtet by at bo og arbejde i.

”Før vi åbnede kontoret i København, ville vi have overblik over, hvilke muligheder der fandtes både fra et salgs- og rekrutteringsperspektiv. Copenhagen Capacity var en kæmpe hjælp i forhold til at skabe et billede af potentialet i at åbne et Netlightkontor i København”

separator- Tom Andersson, Country Manager i Netlight Danmark