Udenlandske spiludviklere er vilde med København

Mere end 11 millioner har set budskabet om, at Greater Copenhagen søger spiludviklere – og knap 1000 specialister søgte de 40 job, som den første fælles Greater Copenhagen-kampagne markedsførte internationalt sammen med 11 danske og skånske spiludviklingsvirksomheder.

Når udenlandske dataspecialister, programmører og andre udviklere i spilindustrien sidste år færdedes på Facebook, Twitter, LinkedIn og udvalgte online communities, blev de mødt med budskaber om det liv, som danske og skånske virksomheder tilbyder, med tid til både job, fritid og familie.

Kun startskuddet

Og det syntes rigtig mange godt om. 498 personer sendte en ansøgning gennem kampagnesitet til et eller flere af de 40 ledige job, der blev markedsført gennem kampagnen – 102 af dem matchede virksomhedernes kriterier så godt, at de blev inviteret til jobsamtale i Greater Copenhagen. Derudover ansøgte 475 direkte hos virksomhederne.

Over 20 spiludviklere, heraf over halvdelen fra udlandet, har allerede fået en jobkontrakt, og ansættelsesprocessen er fortsat i gang hos flere af virksomhederne. Antallet af ansættelser på baggrund af kampagnen forventes fortsat at stige over de næste 12 måneder, da beslutningen om at søge job og flytte til et andet land ofte er en lang overvejelse.

En samfundsmæssig gevinst 

De nyeste beregninger fra DEA og DI viser, at højtuddannede indvandrere uden med¬bragt familie i gennemsnit bliver i Dan¬mark i 5,5 år og bidrager med et samlet overskud på lidt over 720.000 kroner til de offentlige finanser under deres ophold i Danmark. Kommer man med familie, er den gennemsnitlige opholds¬længde cirka ti år, og overskuddet til de offentlige finanser er knap 2,2 millioner kroner.

Danske og skånske virksomheder i fælles kampagne 

Bag kampagnen står Greater Copenhagen med Copenhagen Capacity og Invest in Skåne som operatører og i samarbejde med 11 danske og svenske spilvirksomheder i Greater Copenhagen. Heriblandt Sybo, Playdead, IO Interactive, Unity Technologies og Massive, en af Sveriges største spiludviklere der ligger i Malmø.

”Kampagnens resultater er imponerende. Denne form for digitale kampagner er en hel ny måde at markedsføre Greater Copenhagen på, som ser ud til at skabe stor værdi for regionen. Spilindustrien er meget specialiseret, og det kræver noget ekstra at nå kandidater uden for landets grænser. Vi har noget unikt at byde på i Greater Copenhagen, som gør os attraktive, fx den måde vi indretter arbejdslivet på, så der også er plads til fritid og familieliv”, siger Sophie Hæstorp Andersen, regionsrådsformand i Region Hovedstaden, der sammen med Region Sjælland og Region Skåne står bag Greater Copenhagen-samarbejdet.

Se kampagnesitet her


Fintech og life science-industrien klar til fælles markedsføring

Det digitale kampagneformat skal fremover bruges til at tiltrække både talenter, virksomheder og investeringer fra udlandet. En kampagne kører allerede i samarbejde med den danske fintechbranche (finansiel teknologi) med det formål at tiltrække talenter.

Og flere kampagner er planlagt. Fx vil life science-industrien i Greater Copenhagen, herunder Medicon Valley, gå sammen om at markedsføre sig internationalt. For selv om den danske life science-branche er anerkendt i udlandet, blandt andet for sine kompetencer inden for diabetes, cancer og neurologiske lidelser, er konkurrencen hård om at tiltrække de udenlandske virksomheder, investorer og forskere og andre højtuddannede, som skal sikre Danmarks fortsatte førerposition.

”Den digitale måde at markedsføre Greater Copenhagen på er et nytænkende format, som i princippet kan tilpasses alle brancher, markeder og målgrupper", siger Louise Juhl, Marketing & Communication Director i Copenhagen Capacity, der har stået for koncept samt den kreative og praktiske eksekvering.

"Over tid vil vores indsats styrke brandet Greater Copenhagen internationalt og gøre regionen top of mind, så virksomheder, talenter og investorer vælger at placere sig her frem for i andre europæiske metropoler. Vi er stadig i en læringsproces, men jeg kunne ikke ønske mig et bedre startgrundlag”.