Udenlandsdanskere skal sælge Greater Copenhagen

Hvordan sælges den danske hovedstad bedst i udlandet? Det var hovedtemaet, da Copenhagen Goodwill-ambassadørerne, som frivilligt bruger deres internationale netværk til at tiltrække turister, talenter, kongresser, investeringer og virksomheder til Greater Copenhagen, mødtes i København.

Blandt de mange danskere, som bor i udlandet, er cirka 60 udpeget som goodwill-ambassadører for den danske hovedstad. De er til daglig erhvervsledere, investorer og kulturpersonligheder med et stort internationalt netværk, som frivilligt promoverer Greater Copenhagen for at tiltrække udenlandske turister, kongresser, talenter og investeringer fra de 25 lande, de bor i.

Men hvordan sælger man så bedst København over for udenlandske politikere, erhvervsledere, kulturfolk og repræsentanter for videns- og forskningsmiljøer?

Ny turismestrategi

Det blev goodwill-ambassadørerne trænet i, da de mødtes i København den 26.-27. august.

Copenhagen Capacity og Wonderful Copenhagen står bag goodwill-ambassadørnetværket, og der var derfor både fokus på turisme og tiltrækning af talent og investeringer.

Goodwill-ambassadørerne fik et indblik i Wonderful Copenhagens nye turismestrategi ”Localhood” og i hovedstadens styrkepositioner inden for møder og kongresser, krydstogt og events.

”Med ”Localhood” har vi lanceret en turismestrategi, hvor vi ser turister som midlertidige lokale og samtidig tager fat på de globale turismeudfordringer. Vi har en ambition om at vende de globale trends inden for turisme til vores fordel, og det kræver blandt andet, at vi får formidlet vores ambitioner og styrkepunkter til vores partnere, så de bedre kan anbefale København. Her spiller Goodwill-ambassadørerne en vigtig rolle i forhold til at styrke turismeudviklingen i Greater Copenhagen”, siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen.

Fokus på startups og talenttiltrækning

Når det gælder om at tiltrække udenlandske virksomheder, investeringer og talenter, er forskning og iværksættermiljøer i stigende grad en afgørende faktor for beslutningen om at etablere sig. Copenhagen Capacity satte derfor fokus på Greater Copenhagens styrkepunkter inden for de to områder.

”Innovation og iværksætteri er nøgleord, og derfor havde vi inviteret en række lokale iværksættere til en paneldebat om startupmiljøet i Greater Copenhagen og dermed give et indblik i, hvad regionen kan tilbyde internationale talenter og virksomheder. Derudover var seancen en fantastisk mulighed for at drøfte ideer og konkrete forslag til, hvordan vi kan styrke Greater Copenhagens position, med erhvervsfolk med erfaringer fra over 25 lande”, fortæller Claus Lønborg, CEO i Copenhagen Capacity.

Paneldebat med erhvervsministeren

I paneldebatten, som fandt sted på innovationscenteret Singularity U Denmark, deltog erhvervsminister Brian Mikkelsen sammen med Martin Glesner, CEO og grundlægger af Apoteka, Sahra Josephine Hjort, grundlægger af Canopy Lab, og Yusufa Sey, CEO hos AthGene.

”Vi er heldige i København at have et korps af driftige danskere i udlandet, der er med til at skabe vækst og spotlight på København. Både i gode og mindre gode tider, er det fantastisk at vide, at en stor gruppe af danskere i udlandet er med til at tale Danmarks sag. Det gør landet og København stærkere”, fortæller Jens Kramer Mikkelsen, formand for Copenhagen Goodwill Ambassadors.

Læs mere om Copenhagen Goodwill Ambassadors