Talenterne strømmer til SYBO

Det danske mobilspilfirma SYBO, som står bag hittet Subway Surfers, fylder fem i år og kan se tilbage på imponerende vækstrater. For at følge med sin egen succes og opfylde en strategi om at tiltrække flere internationale medarbejdere, samarbejder SYBO med Copenhagen Capacity.

Det kører hurtigt og uden mange forhindringer for københavnske SYBO. Siden 2012 har mobilspilfirmaet haft en medarbejdervækst på mere end 300%, fra 15 til 65 ansatte. Og i 2015 var virksomhedens største hit, Subway Surfers, det mest downloadede spil på verdensplan.

Nødvendigt at kigge mod udlandet

Den store succes har gjort det nødvendigt for SYBO at justere sin rekrutteringsstrategi, så den i højere grad har radaren rettet mod udlandet.

”Danmarks spilindustri buldrer af sted, og konkurrencen om de mest talentfulde danske spiludviklingsprofiler er benhård. Så da Copenhagen Capacity spurgte, om vi ville deltage i en tiltrækningskampagne rettet mod det internationale spiludviklermiljø, slog vi til”, fortæller HR Manager i SYBO, Jacob Holm.

SYBO deltog i kampagnen med to ledige stillinger, en Lead Game Engineer og en Game Data Analyst, som blev besat af Murari fra London og Phillip fra Ukraine.

Se kampagnesitet her

Tiltrækker store navne

I dag har cirka 40 procent af SYBOs team en international baggrund. Om morgenen hilser 17 nationaliteter på hinanden ved kaffemaskinen på kontoret i hjertet af København. Arbejdssproget er engelsk, og amerikanere og briter udgør da også de to største ikke-danske medarbejdergrupper.

For nylig har SYBO underskrevet konsulentkontrakter med flere tunge profiler, heriblandt en tidligere topchef fra finske Rovio, som står bag Angry Birds, og en animationschef fra Warner Brothers. Nytilkommere tæller også SYBOs Head of Games, som tidligere var ansat hos det svenske spilfirma King, og den prisbelønnede spiludvikler Elizabeth Sampat fra Seattle, som er ny Lead Game Designer hos SYBO.

”Jeg blev smaskforelsket i både virksomheden og byen. København er første by, jeg har rejst i alene og følt mig fuldstændig tilpas og tryg, og jeg kunne virkelig se mig selv bo her,” fortæller Elizabeth om sit første jobinterview med SYBO.

Hvis København ikke havde været København ...

Copenhagen Capacitys talentkampagner samler virksomheder i samme branche og med den fælles udfordring, at de har svært ved at finde lokale talenter til deres ledige job. Kampagnerne fortæller om Danmarks fagmiljøer, karrieremuligheder og ledige stillinger hos danske virksomheder og bruger Københavns helt særlige livsstil og unikke balance mellem job og fritid som deres vigtigste omdrejningspunkt.

”Selv hvis jobbet var perfekt, men København ikke var København, tror jeg ikke, jeg ville have taget det. Den danske livsstil er virkelig cool, og mig og min familie kan sagtens forestille os at blive her i lang tid. Jeg har allerede anbefalet andre at flytte hertil,” siger Elizabeth med et stort smil.

Vil du vide mere om kampagnerne?

Hvis du vil vide mere om vores kampagner, og om vi planlægger en indsats inden for din branche, så kontakt:

Dan Rosenberg, Senior Talent Acquisition Manager, på e-mail: dro@copcap.com eller telefon: 0045 60 85 15 60, eller Merete Sandager, Senior Talent Attraction Manager, på e-mail: msa@copcap.com eller telefon: 0045 26 92 21 27.