Stor international interesse på MIPIM

Igen i år samlede Copenhagen Capacity 35 ejendomsinvestorer fra 7 lande, som blev præsenteret for muligheder i Greater Copenhagen, under MIPIM i Cannes – to har allerede sat pennen på papiret. Også Frankrigs tidligere premierminister lagde vejen forbi til en snak om cykelstier og grøn byudvikling.

For tredje gang inviterede Copenhagen Capacity sammen med Københavns overborgmester udvalgte udenlandske ejendomsinvestorer til et netværksarrangement under MIPIM-messen i Cannes.

Her hørte 35 investorer fra blandt andet Tyskland, Storbritannien, Sverige, Holland, Frankrig og Luxembourg om nogle af de mange investeringsprojekter i Greater Copenhagen.

”Arrangementet var velbesøgt, og der dukkede også investorer op, som ikke var tilmeldt – det ser vi som et tegn på, at der er stor international interesse for vores region. Det skyldes blandt andet, at optimismen og pengerigeligheden på ejendomsmarkedet er genetableret, og så Brexit har skabt en usikkerhed, som får en del investorer til at genoverveje deres positioner. Greater Copenhagen er en meget sikker havn med mange spændende bygge- og byudviklingsprojekter”, siger Claus Lønborg, CEO, Copenhagen Capacity.

To udenlandske investorer på vej

Som noget nyt foregik arrangementet ikke i MIPIMs messehal, men i en lejlighed med udsigt over Croisetten og Middelhavet og indrettet med fokus på en-til-en-møder med danske aktører. Netværksmuligheder er nemlig noget af det allervigtigste, ifølge investorerne selv.

Og der er allerede kommet konkrete investeringsmatch ud af indsatsen. To udenlandske ejendomsinvestorer har givet håndslag på, at de nu sætter gang i projekter i Greater Copenhagen, og dialogen er tæt med flere.

”Der er især interesse for at bygge og investere i studieboliger og hoteller, både i København og Greater Copenhagen”, fortæller Claus Lønborg og tilføjer:

”Derudover fik vores logistikevent stor opmærksomhed, da 97 internationale deltagere kom for at høre mere om mulighederne for at drive logistikvirksomhed fra Greater Copenhagen – så der en masse gode kontakter at arbejde videre med”.

Frankrig vil lære af Københavns grønne byudvikling

Den franske konservative toppolitiker, Alain Juppé, lagde også vejen forbi Greater Copenhagens messestand for at tale om cykelstier og grøn byudvikling med Københavns teknik- og miljøborgmester Morten Kabell. Juppé, der i dag er borgmester i Bordeaux, var fransk premierminister i 1990'erne og indtil for nylig med i kampen om at blive den franske højrefløjs kandidat til landets præsidentpost.

”Vi kan se, at man i København kan komme meget effektivt rundt i byen, blandt andet fordi man har en stor andel af cykeltrafik. Jeg forstår, at op til halvdelen af københavnerne kører på cykel, samtidig med at man ser færre biler. Vi ønsker også at udvikle Bordeaux til en CO2-fri by, hvor vi udnytter mulighederne for elbiler, cykler og fodgængere optimalt", sagde Alain Juppé.

Der arbejdes nu på, at Alain Juppé kommer til København til efteråret for selv at se, hvordan København Kommune arbejder med at lette mobiliteten i byen.

København blandt verdens 25 bedste til at tiltrække investeringer

Der var også international hæder til København fra den Financial Times-ejede analysevirksomhed FDI Intelligence, som kårede den danske hovedstad som en af verdens top 25-byer til at tiltrække investeringer.

Det er første gang, København klarer sig så godt i kategorien ”Top Overall Global Cities”. Sidste år vandt Greater Copenhagen-regionen førstepladsen for bedste strategi til at tiltrække udenlandske investeringer blandt mellemstore regioner i Europa og slog dermed metropoler som Stockholm og Hamborg.

Læs også: Greater Copenhagen er europamester i at tiltrække investeringer

”Greater Copenhagen vinder prisen for bedste FDI-strategi blandt Europas mellemstore regioner, fordi området har højvækstsektorer, som er interessante for internationale virksomheder, et stærk fokus på at tiltrække og fastholde talenter samt en gennemtænkt strategi for at tiltrække udenlandske investorer og virksomheder”, sagde Courtney Fingar, chefredaktør på fDi Magazine, dengang om kåringen af strategien, som Copenhagen Capacity står bag.