One-Point Entry viser stærke resultater i match af delegationer og virksomheder

Mens Gehl Arkitekter og SLA kan pakke kufferterne til Lyon efter at have sikret en ordre fra et delegationsbesøg; så kan danske virksomheder få travlt i Indien. One-Point Entry har fortsat succes med at tage imod udenlandske beslutningstagere, der søger smarte og grønne løsninger i Greater Copenhagen.


Klimatilpasning af Hans Tavsens Park på Nørrebro, Photo: SLA 

Københavns smarte og bæredygtige tilgang til byudvikling er fortsat et trækplaster for byudviklere verden over. One-Point Entry (OPE), der er den offentlig-private platform for internationale delegationsbesøg i Greater Copenhagen, har derfor haft et ekstraordinært travlt år.

Mens OPE fik 237 henvendelser i 2015 fik de 400 i 2017. Samtidig oplevede OPE en massiv interesse fra danske virksomheder, der kan opnå internationale samarbejdspartnere og kunder gennem OPE. 

"Efterspørgslen på dansk knowhow inden for smart city-løsninger er stadig i kraftig vækst, og det skal vi udnytte. One-Point Entry vil derfor fortsætte sin målrettede indsats med at matche internationale erhvervsdelegationer med kommuner og virksomheder. Herved øger vi ikke kun virksomhedernes position og netværk på globale markeder; vi skaber i flere tilfælde konkrete eksportmuligheder", siger Claus Lønborg, direktør i Copenhagen Capacity, der driver One-Point Entry sammen med Københavns Kommune.

SLA sikres kontrakt i Lyon 

Med boligprojekter i over 60 lande er britiske Grosvenor en af verdens største ejendomsudviklere. Og med interesse for Københavns bæredygtige byprojekter kontaktede Grosvenor tidligere på året tegnestuen Gehl Arkitekter, der er medlem af OPEs virksomhedsnetværk.

OPE planlagde i denne forbindelse et to-dages besøg i Greater Copenhagen, hvor Grosvenor havde mulighed for at møde One-Point Entrys øvrige netværk af blandt andet rådgivere og tegnestuer.

Heriblandt tegnestuen SLA, der har haft stor succes i Oslo, Dubai, Detroit og Paris med deres ekspertise indenfor klimatilpasning. Som resultat af en overbevisende præsentation blev SLA kontaktet få uger efter for at byde ind på en byrumsopgave i Lyon, hvor SLA og Gehl Arkitekter begge er ansat til at arbejde på projektet.

 ”SLA har siden 2015 arbejdet målrettet mod en internationalisering. Det er dyrt at bygge en international portefølje op, og særligt den salgsmæssige del og netværksvedligeholdelse er krævende. Derfor er det både en tidsmæssig og økonomisk fordel at vi sammen med One-Point Entry kan skanne besøgene så de præcis matcher vores strategi”, fremhæver Rasmus Astrup, partner i SLA.

Indisk delegation begejstret for København

Også den indiske by-organisation The Urban Vision har være på inspirationstur i København med direktørerne fra nogle af Indiens største ejendomsudviklere. Delegationen blev i denne forbindelse introduceret til Tredje Natur, 3XN, COBE, Dissing + Weitling, Gehl Arkitekter, SLA og Rambøll.

Og disse virksomheder kan få travlt, hvis den indiske delegation slår på tråden.
I de kommende år vil den indiske regering nemlig udvikle 100 såkaldte ”smart cities”, der skal gøre Indiens tætbefolkede storbyer mere bæredygtige og beboelige.

Besøget blev afsluttet med et indisk-dansk byudviklingsseminar, støttet af Quercus Group, hvor det blev diskuteret, hvordan danske virksomheder kan levere konkrete løsninger til byudviklingsprojekter i Indien.

"Vi er inspirerede af Greater Copenhagen"

"Vi er inspirerede af Greater Copenhagen. Efter at have mødtes med en række meget dedikerede frontfigurer i hovedstadens bygge- og miljøsektor er vi blevet endnu mere optagede af bæredygtighed og livskvalitet i byer – alle synes, at vores tur til København var den hidtil bedste studietur nogensinde”, siger Prathima Manohar, skaber af Urban Vision.

Fakta:

  • Den fælles besøgsplatform One-Point Entry er drevet af Copenhagen Capacity og Københavns Kommune i tæt samarbejde en række andre kommuner, netværk og organisationer i hele Øresundsregionen.

  • Ved rundspørger indikerer 78% af de besøgende delegationer, at de vil søge yderligere dialog og rådgivning fra aktører i Greater Copenhagen efter deres besøg, hvilket underbygger vigtigheden og effekten af præcise match.
  • I 2017 blev ’One Point Entry Business Network’ etableret. Netværket er åbent og består af Greater-Copenhagen virksomheder, der alle har styrker inden for byudvikling og urbane løsbninger på tværs af sektorer inden for især arkitektur og byggeri, miljø, energi og vand samt smart city og digitalisering.
  • I 2017 har flere virksomheder fået konkrete ordrer ud af besøg, og en stor håndfuld konkrete leads, hvor en deltagende virksomhed har fået en konkret åbning for at forfølge en forretningsmulighed, er blevet skabt på baggrund af besøg fra One-Point Entry.