ModelMe3D åbner kontor i Greater Copenhagen

Den hollandske smart city opstartsvirksomhed ModelMe3D har åbnet sit første salgs- og marketingkontor i Greater Copenhagen. Blandt andet fordi Danmark er et af verdens mest digitaliserede lande og førende inden for energieffektivt byggeri.

Danske byer og kommuner bygger, renoverer og energioptimerer beboelsesområder og hele bydele for at følge med den befolkningstilvækst, som mange større byer oplever. Og når de gør det, sker det inden for rammerne af det danske bygningsreglement, som har gjort Danmark verdensledende inden for energieffektivt byggeri.

Det grønne byggeboom er en af hovedårsagerne til, at den hollandske iværksættervirksomhed, ModelMe3D, har besluttet at etablere et salgs- og marketingkontor i Greater Copenhagen.

”København er helt i front når det gælder smart city-initiativer. Det giver os mulighed for at introducere et produkt, der udfylder et hul i markedet, og at skalere vores forretning i et højere tempo end i andre byer”, siger Samuel Alvarado, CEO og en af de to grundlæggere af ModelMe3D.

Virksomheden havde også kig på Amsterdam, Berlin og Madrid, men det blev København der vandt, og fra sit kontor i Egedal Kommune vil ModelMe3D både servicere kunder i Danmark og udlandet.

Samarbejde med Albertslund Kommune om grøn renovering

ModelMe3D har allerede indgået et samarbejde med Albertslund Kommune, som ønsker at tilskynde ejere af ældre huse til at renovere og energioptimere deres boliger, så de bliver mere energieffektive.

Boligejerne har vidt forskellig alder, baggrund og forhåndsviden, og de kender ikke nødvendigvis hinanden. Med ModelMe3D’s platform kan husejerne dele viden om markedet for lavenergibyggeri og udveksle ideer om renoveringsprojektet med hinanden og byplanlæggere.

Platform til bedre by og ejendomsudvikling

ModelMe3D har skabt en interaktiv 3D-platform, der giver virksomheder, borgere og myndigheder helt nye muligheder for at stille forslag om byggeprojekter, visualisere dem i 3D, evaluere hvor nemt de kan gennemføres, dele dem med hinanden, og kommentere eller foreslå ændringer til projekterne.

Platformen benytter den nyeste teknologi inden for gamification og 3D-visualisering, som gør det muligt at dele og udveksle information og data i realtid og sætte fokus på energiforbrug, miljøpåvirkning, bedre by og ejendomsudvikling, samt lavere byggeomkostninger.

Derfor valgte ModelMe3D Greater Copenhagen:

  • Danmark er førende inden for bæredygtigt, energieffektivt byggeri.
  • Danske virksomheder og den offentlige sektor er langt med den digitale omstilling.
  • Det er nemt at skabe et netværk og finde forretningspartnere.
  • Ligger centralt og tæt på alle større nordeuropæiske byer.

Lokal opstartshjælp

Copenhagen Capacity har sammen med Invest in Denmark hjulpet ModelMe3D med at etablere sig i Egedal Kommune. Blandt andet vis strategisk rådgivning om opstart af en virksomhed i Danmark, information om udvalgte brancher samt kontakt til danske virksomheder og potentielle forretningspartnere.

”Vi har fået meget professionel og værdifuld hjælp gennem hele processen med at få vores firma godt fra start”, siger Samuel Alvarado.

Læs mere om ModelMe3D her.