København vil tiltrække finansielle iværksættere fra London

Greater Copenhagen har mange muligheder for udenlandske fintech-virksomheder – de ved det bare ikke. Copenhagen Capacity og Copenhagen Fintech samlede godt 70 britiske fintech-iværksættere i London for at vise dem, hvad København kan tilbyde.

København er netop blevet kåret som den 16. mest fintechvenlige by i en ny rapport fra Deloitte, der har vurderet, hvor attraktivt det er at være finansiel iværksætter eller fintechvirksomhed i 44 storbyer.

Ambitionen hos brancheorganisationen Copenhagen Fintech er at komme i top 10, men 16. pladsen er ikke så ringe, når man tager i betragtning, at den danske hovedstad slet ikke har været vurderet i tidligere udgaver af undersøgelsen.

Brexit ryster Londons førerposition

London topper listen som mest attraktive fintechby, men brexit skaber usikkerhed om fremtiden.

Finansielle virksomheder står eksempelvis til at miste deres passporting rights, som giver adgang til at tilbyde sine services i alle EU-lande, når man har tilladelse i ét EU-land. Og akkrediteringen i et nyt land tager op til to år.

Det er en af årsagerne til, at Copenhagen Capacity og Copenhagen Fintech i april tog til London sammen med repræsentanter fra hele den danske fintech-branche for at fortælle britiske finansielle iværksættere om de muligheder, de har i den danske hovedstad.

”Ofte inviterer vi udenlandske virksomheder til København for at introducere dem til relevante samarbejdspartnere i Greater Copenhagen. Den praksis vendte vi på hovedet og kom til dem i stedet. Deltagerne synes rigtig godt om at se en samlet fintech-industri, som gerne vil byde dem velkommen og kunne tilbyde konkrete samarbejdsmuligheder i Greater Copenhagen”, fortæller Marianna Lubanski, investment promotion direktør i Copenhagen Capacity.

Overvældende interesse

Interessen for arrangementet var så stor, at flere måtte på ventelisten. Deltagerne blev rekrutteret via bannerannoncer på Facebook, LinkedIn og Twitter, og 140 fintech startups tilmeldte sig og godt 70 dukkede op på dagen.

De fleste tog derfra med nye perspektiver på København, som de primært kendte som en hip, cykelvenlig by og som kulisse for en række fantastiske tv-serier.

”Det store flertal var ikke klar over, at Danmark eksempelvis er kåret som det mest erhvervsvenlige land i Europa seks år i træk, eller at der foregår en masse for at gøre rammevilkårene attraktive for fintech-virksomheder – fx det nye Fintech Lab under Finanstilsynet, hvor iværksættere kan få vejledning om den finansielle lovgivning. Det understreger jo, hvor vigtige den her slag arrangementer er”, siger Marianna Lubanski.

Samarbejder er allerede undervejs

En håndfuld af de britiske iværksættere er allerede i dialog med danske partnere om samarbejder, og alle danske deltagere kom hjem med gode kontakter.

Og i det kommende år holdes gryden i kog for at gøre opmærksom på København som fintechby med forskellige aktiviteter.

I juni er Copenhagen Capacity og Copenhagen Fintech blandt andet værter ved Copenhagen Fintech Week, som samler 4.000 fintech startups fra hele verden, der eksempelvis kan deltage i en stor udendørs grillaften, Roskilde Festival, samt matchmaking og netværksarrangementer.

Copenhagen Fintech Week finder sted samtidig med konferencen Money 20/20 Europe, som samler den globale branche inden for betalings- og finansielle ydelser i København.