København er verdens mest attraktive by for internationale talenter

København er verdens bedste by og region, når det handler om at tiltrække, fastholde og udvikle talenter til erhvervslivet. Det viser en frisk udgave af rapporten, Global Talent Competitive Index.

Nok tager mange cafeer i København halvtreds kroner for en cafe latte uden at kny, men det er hurtigt glemt, når man kigger på alle de fordele, som byen har at byde på: høj livskvalitet, gode muligheder for en international karriere, stærk international infrastruktur og indbyggere med et højt uddannelsesniveau og gode engelskkundskaber.

Og blandt andet derfor er København kåret som verdens bedste by, når det gælder evnen til at tiltrække talenter.

Bag kåringen står eliteuniversitetet INSEAD, forskningsinstitutionen Human Capital Leadership Institute og erhvervsvirksomheden Adecco, der er verdens største vikar- og rekrutteringsvirksomhed.

København slår Zürich, San Francisco, Paris og Dublin

Ligesom tidligere år sammenligner rapporten forholdene for talenter i 118 lande. For første gang undersøger rapporten også 46 storbyers evne til at være attraktive for erhvervslivets talenter.

Her indtager København en global førsteplads efterfulgt af Zürich, Helsinki, San Francisco, Göteborg, Madrid, Paris, Los Angeles, Eindhoven og Dublin.

Mangel på medarbejdere er en udfordring

Analysen viser imidlertid også, at Danmark som helhed er rykket fra en 5. til en 8. plads på det globale indeks.

Ifølge rapporten er en stor barriere de høje danske personskatter, hvor Danmark indtager noget nær en bundplacering. Derudover mangler Danmark medarbejdere med erhvervsuddannelser og tekniske kompetencer, herunder ingeniører og forskere – og den talentudfordring gælder også København.

”En af de vigtigste faktorer for virksomheder er, at de har nem adgang til de rigtige medarbejdere. Derfor er det en alvorlig udfordring, at Greater Copenhagen har mangel på talent, særligt inden for de tekniske fag. Sammen med erhvervslivet har Copenhagen Capacity derfor lanceret en række kampagner, som skal trække udenlandske specialister til udvalgte brancher i Greater Copenhagen”, forklarer Claus Lønborg, administrerende direktør i Copenhagen Capacity.

Andre områder hvor København står mindre stærkt er, at byen har relativt få Forbes 2000-virksomheder, at det er relativt dyrt for familier at bo i byen, og at velstandsniveauet målt som BNP pr. indbygger er lavere end i andre lignende byer.

Læs hele rapporten her.

Mangler din virksomhed medarbejdere?

Hvis du vil vide mere om Copenhagen Capacitys internationale kampagner til at tiltrække specialister fra udlandet, så kontakt talentdirektør Nikolaj Lubanski via e-mail: nl@copcap.com eller telefon: 0045 22 16 15 11.