Henning Langberg er ny direktør i CHC

Copenhagen Healthtech Cluster har fra 1. maj 2017 fået ny direktør. Ved roret skal Henning Langberg stå i spidsen for at udvikle fremtidens sundhedsteknologiske løsninger og sikre, at de omsættes til bedre sundhed og skaber vækst og arbejdspladser i Greater Copenhagen.

Henning Langberg er professor i Folkesundhedsvidenskab fra Københavns Universitet og kommer med en lang forskerkarriere bag sig. Han har flere patenter inden for sundhedsområdet og har opstartet flere virksomheder med fokus på sundhedsteknologi.

Med sin erfaring inden for områder som rehabilitering, sundhedsdata, innovation og ledelse samt erfaring i krydsfeltet mellem kommuner og regioner, skal Henning Langberg sikre, at Copenhagen Healthtech Cluster (CHC) når i mål med ambitionen om at skabe sund vækst i Greater Copenhagen.

Stort potentiale i samarbejde mellem sundhedsvæsen og virksomheder

”Min ambition som direktør i CHC er at hjælpe virksomheder til at løse de sundhedsudfordringer, som kommuner og regioner aktuelt står over for. Målet er vækst inden for sundhedsområdet, og der er en række områder med enorme potentialer til gavn for patienter, sundhedsvæsen og virksomheder. Eksempelvis bedre anvendelse af sundhedsdata, udvikling af nye teknologier, og optimering af samarbejdet mellem sundhedsvæsen og virksomheder”, siger Henning Langberg.

I 2012 grundlagde Henning Langberg CopenRehab, en brobyggende forskningsenhed, som beskæftiger sig med sundhedsteknologi og behandling af livstilsrelaterede sygdomme. Derudover har han haft en afgørende rolle i etableringen af det strategiske universitetspartnerskab, Copenhagen Health Innovation, som sammen med CHC og CACHET udgør et økosystem for sundhedsinnovation i Greater Copenhagen.

Henning Langberg tiltrådte stillingen som direktør i CHC den 1. maj 2017.

Om Copenhagen Healthtech Cluster

Copenhagen Healthtech Cluster (CHC) arbejder på at bringe virksomheder og kommuner og regioner sammen om at udvikle og implementere digitale sundhedsløsninger. Formålet er at bidrage til den politiske dagsorden om at skabe Sund Vækst - bedre sundhed i den offentlige sundhedssektor og vækst for de virksomheder, der udvikler løsninger, som kan håndtere fremtidens sundhedsudfordringer.

CHC blev grundlagt i 2014 af Region Hovedstaden, Københavns Kommune, Væksthus Hovedstadsregionen og Copenhagen Capacity.