hedgehog lab åbner europæisk hovedkontor i København

Den britiske it-virksomhed hedgehog lab har åbnet sit første europæiske kontor i København, der har udsigt til at blive virksomhedens europæiske hovedkontor efter Brexit.

Den britiske app-udviklervirksomhed hedgehog lab, som også har kontorer i USA og Indien, har åbnet et salgs- og kundecenter i København, som virksomheden satser på vil blive dets europæiske hovedkontor.

København har Brexit-potentiale

Forud for beslutningen om at slå sig ned i København ligger en grundig kortlægning af det nordiske marked. Resultaterne viste, at Norden både har mange små virksomheder og store konsulenthuse, men at der er efterspørgsel efter mellemstore virksomheder med speciale i mobile løsninger.

”Vi har haft kig på Norden i et stykke tid. Vi undersøgte forskellige muligheder, og København, som kun ligger halvanden time fra Newcastle med fly, har den bedste placering for os. Vi ønsker at beholde vores globale hovedkontor i Newcastle, men Brexit har gjort det nødvendigt med en ny indgang til det indre marked”, forklarer Sarat Pediredla, direktør og medstifter af hedgehog lab.

”Vi regner med, at København om fem år vil være lige så stor som vores amerikanske forretning, og vi er fulde af forventning til, hvad der venter os her.”

Vi kan tiltrække flere virksomheder

Copenhagen Capacity, der arbejder for at tiltrække og fastholde udenlandske virksomheder, talenter og investorer i Greater Copenhagen, mener, at hedgehog lab blot er en af mange teknologivirksomheder, som med fordel kan kigge mod København.

”Brexit er starten på en ny virkelighed for mange virksomheder og EU-organisationer, og størstedelen er allerede ved at overveje deres næste skridt. København er i dag en by, hvor der sker meget inden for fx ny teknologi til finanssektoren, big data og smart city-løsninger. Kombineret med gode rammevilkår og en højtuddannet arbejdsstyrke gør det København til et attraktivt valg for virksomheder, der gerne vil bevare tilknytningen til EU's indre marked”, siger Claus Lønborg, adm. direktør i Copenhagen Capacity.

Læs også: København vil tiltrække Lægemiddelagentur

Derfor valgte hedgehog lab København:

  • Adgang til højtuddannede medarbejdere.
  • Smart city med fokus på Big Data og nye it-løsninger.
  • Danmark er Europas nemmeste sted at drive virksomhed, ifølge Verdensbanken.
  • Adgang til det indre marked og derfor vigtig for europæisk vækst.
  • God placering med Skandinavien og Tyskland kun kort tids kørsel herfra.

Kortere læringskurve i København

Copenhagen Capacity har assisteret hedgehog lab med viden om den danske IT-branche, strategisk rådgivning om og praktisk hjælp til at starte virksomhed i Danmark, og hjulpet med at etablere de første vigtige kontakter i København.

”Copenhagen Capacitys hjælp har været intet mindre end uvurderlig. Vores mand i København har fået en meget kortere læringskurve i forhold til at starte op i København gennem forhåndsviden om dansk kultur og arbejdspraksis,” siger Sarat Pediredla.

Om hedgehog lab

hedgehog lab blev grundlagt i Newcastle, Nordengland i 2010, og vækstvirksomheden har i dag seks internationale kontorer. Virksomheden yder rådgivning og løsninger til ”post-pc”-æraen, hvor mere og mere kommunikation sker på mobile enheder. hedgehob lab udvikler apps til smartphones, tablets, bærbar hardware og virtuelle platforme samt multiplatform-software og digitale produkter, der kombinerer gode brugeroplevelser med pålidelig teknologi. Se mere på www.hedgehoglab.com.