FMC åbner nyt europæisk hovedkontor og forskningscenter i København

Den amerikanske virksomhed FMC Corporation har valgt København til sit nye europæiske innovationscenter. Et stærkt forskningsmiljø for fødevarer og bioteknologi samt adgang til specialiseret arbejdskraft var afgørende for virksomhedens beslutning.

FMC Corporation udvikler blandt andet produkter til landbruget, som sikrer et højere udbytte og en bedre kvalitet af afgrøder, samt til bekæmpelse af skadedyr uden for landbrugssektoren.

I 2015 fik FMC et solidt fodfæste i Europa, da virksomheden opkøbte det danske selskab Cheminova, der fremstiller finkemikalier, primært i form af plantebeskyttelsesmidler. Og derfra tog tingene fart.

Nye forskningslaboratorier i Hørsholm

FMC besluttede at etablere et europæisk regionalt hovedkontor og forskningscenter i helt nye faciliteter i forskerparken Scion DTU i Hørsholm, dør om dør med laboratorier og forskere på Danmarks Tekniske Universitet (DTU).

Det nye center åbner officielt den 1. april 2017 og bliver et centralt knudepunkt for forskning og udvikling og regionale koncernfunktioner. Centeret vil samle ansatte, som på nuværende tidspunkt arbejder forskellige steder i Europa og USA, herunder ansatte inden for forskning, salg, marketing, regional drift, økonomi, supply chain og HR, og vil i alt beskæftige 175 højtuddannede medarbejdere.

”Danmark er anerkendt for sin forskning i fødevarer og bioteknologi og for sin stærke arbejdsstyrke og livskvalitet. Vores europæiske forskningscenter i Greater Copenhagen vil styrke vores muligheder for at samarbejde med vores kunder og leverandører, og det vil sikre, at vi opnår det potentiale for vækst, vores nyligt udvidede virksomhed har”, siger Pierre Brondeau, CEO og bestyrelsesformand i FMC.

Derfor valgte FMC København

  • Biotek-industri med verdensførende virksomheder som Chr. Hansen, Roche og ALK.
  • Forskningsmiljø med stærkt samarbejde mellem universiteter og erhvervslivet.
  • Let at tiltrække og forflytte internationale talenter.

Hjælp til at tiltrække og fastholde talent

Copenhagen Capacity og Invest in Danmark bistod FMC med at finde faciliteter til det nye forskningscenter og organiserede tre besøgsture, hvor FMCs HR-, økonomi, og kommunikationsafdelinger fra USA og Europa mødte leverandører og virksomheder som fx Ferring Pharmaceuticals, Microsoft og Biogen, der har mange års erfaring med at drive hovedkontor og forskning fra København.

Derudover hjalp Copenhagen Capacity FMC med talenttiltrækning og fastholdelse. Flytningen af alle FMCs europæiske forskningsaktiviteter til Hørsholm krævede også forflytning af medarbejdere og deres familier fra forskellige steder i Europa og USA.

Copenhagen Capacity introducerede blandt andet FMC til International House Copenhagen, som hjælper udenlandske borgere med den praktiske start på livet i København, og til private relocation-virksomheder, samt til relevante universiteter og fagmiljøer, hvor FMC kan rekruttere lokale talenter.

Om FMC Corporation

FMC Corporation er en specialvirksomhed, der i mere end hundrede år har serviceret landbrugs-, industri- og forbrugermarkeder globalt med innovative løsninger og produkter. FMC blev grundlagt i Californien i 1883, og i dag har virksomheden omkring 7.000 medarbejdere i hele verden og en årlig omsætning på cirka 3,3 mia. dollars. FMC driver sin forretning gennem tre enheder: FMC Agricultural Solutions, FMC Health and Nutrition og FMC Lithium. FMC Corporation opkøbte Cheminova i april 2015. Læs mere på www.FMC.com.