Britiske fintech-virksomheder på vej til København

Over 50 fintech-virksomheder og 30 kapitalforvaltere lyttede godt efter, da danske finanstopfolk, erhvervsministeren og Copenhagen Capacity fortalte om, hvorfor Greater Copenhagen er et at attraktivt alternativ til London. Fem fintech-virksomheder er allerede ved at rykke teltpælene op.

Under overskriften ”Greater Copenhagen as a Financial Hub” besøgte erhvervsministeren, nationalbankdirektøren og direktørerne for blandt andre ATP og PFA London sammen med Copenhagen Capacity, Copenhagen Fintech og kapitalfonden Axcel.  

Formålet var at udbrede kendskabet til København og Greater Copenhagen-regionen som et finansielt centrum med et internationalt og fordelagtigt finansmiljø, især inden for asset management (kapitalforvaltning) og fintech (finansiel teknologi).

Udlandsdanskere er stærke spydspidser

Under besøget mødtes den danske trup med danske spydspidser i Londons finanssektor, blandt andre næstformand for Nasdaq-børskoncernen Hans-Ole Jochumsen, som gennem deres netværk kan være med til at fortælle London-baserede finansvirksomheder om fortræffelighederne ved Danmark.

Derudover mødte knap 100 fintech-virksomheder op til et arrangement for særligt inviterede i Londons fintech-distrikt Canary Wharf, og 30 London-baserede kapitalforvaltere deltog i et frokostarrangement i City. Her fortalte blandt andre Novo Holdings direktør om sine positive erfaringer med at rykke fra London til København.

Fintech-virksomheder på vej til København

Fem britiske fintech-virksomheder, som deltog i fintech-arrangementet, er allerede i fuld gang med at undersøge mulighederne for at etablere sig i København.

Nogle af virksomhederne har vi mødt tidligere, blandt andet da vi holdt et lignende arrangement i London i foråret. Det er en stor beslutning at etablere sin virksomhed i et andet land, men det er helt tydeligt, at tæt kontakt speeder processen op. Det kan både være til fysiske events, men også via budskaber i vores digitale kampagner, som minder virksomhederne om fordelene ved København. Samspillet mellem de to er meget effektivt”, fortæller Claus Lønborg, administrerende direktør i Copenhagen Capacity.

Læs også: Copenhagen Fintech Week tiltrak tusind iværksættere og investorer

Behov for fleksibel lovgivning

Fordelene for finansvirksomheder i Greater Copenhagen er blandt andet den danske pensionsformue på over 4.000 milliarder kroner, som betyder, at Danmark har et dynamisk miljø for kapitalforvaltning og stærke kompetencer på området.

Derudover er danskerne gode til at tage mod nye digitale, finansielle løsninger. Danmark er fx blandt de førende i verden inden for digitale signaturer og mobile bankløsninger, og det skaber forretningspotentiale for fintech-virksomheder.

København har et interessant finansmiljø både for etablerede spillere og innovative startups. Derfor er det meget positivt, at erhvervsministeren har oprettet et særligt FinTech Lab i Finanstilsynet, som skal gøre det nemmere for digitale iværksættere at navigere i den finansielle lovgivning – og taler om flere tiltag, som kan gøre det lettere at være finansiel virksomhed og iværksætter i Danmark. Lykkes vi med det, er der stort potentiale for at skabe højt specialiserede og videntunge arbejdspladser i København og Danmark”, siger Claus Lønborg. 

Under besøget i London underskrev Copenhagen FinTech en samarbejdsaftale med sin britiske søsterorganisation Innovate Finance, som netop skal fremme samarbejder på tværs af Kanalen mellem virksomheder, myndigheder og investorer.