Britiske finansfolk kigger mod København

Britiske fintech-virksomheder og asset managere skal kende mere til mulighederne i København efter Brexit. I september samler Copenhagen Capacity og kapitalfonden Axcel derfor særligt inviterede i London – og interessen er stor.

Brexit har rystet fundamentet under Londons finanssektor, og der findes næppe den direktion, der ikke er i fuld gang med at udtænke plan B.

Finansielle virksomheder bliver blandt andet ramt af den britiske exit, fordi de står til at miste deres passporting rights, som giver adgang til at tilbyde sine services i alle EU-lande, når man har tilladelse i ét EU-land. Og akkrediteringen i et nyt land kan tage op til to år.

Med erhvervsministeren i spidsen

Den 28. og 29. september rykker et højtprofileret hold derfor til London for at fortælle om fordelene ved at drive virksomhed inden for finansiel teknologi (fintech) og kapitalforvaltning (asset management) i København.

Heriblandt erhvervsministeren, Danmarks nationalbankdirektør, en række af de største danske pensionskasser samt kapitalfonden Axcel og Copenhagen Capacity, der står bag turen til London.

Finansielle virksomheder trækker forretning med

”Brexit kommer muligvis til at betyde, at rigtig mange finansielle virksomheder ikke længere kan benytte London som deres centrale adgang til EU. Derfor vil vi fortælle, hvad København kan tilbyde som alternativ, og det er rigtig positivt med så stor opbakning både blandt virksomheder og på ministerniveau”, siger Claus Lønborg, adm. direktør i Copenhagen Capacity.

Han tilføjer, at betydningen af at tiltrække finansielle virksomheder er stor, fordi andre virksomheder ofte flytter derhen, hvor de er tæt på deres finansielle samarbejdspartnere.

Stor interesse for at deltage

Tre arrangementer skal skabe opmærksomhed om København; et netværksmøde for danske spydspidser i Londons finanssektor, et arrangement for 60-80 britiske fintech-virksomheder, der afholdes i iværksætterhuset Level 39 i The Docklands, og sidst en frokost for asset managere i Londons finanscentrum The City.

For at synliggøre styrkerne ved den finansielle sektor i Danmark har Copenhagen Capacity desuden lanceret en digital kampagne. Og det har hurtigt skabt stor interesse.

”På baggrund af kampagnen er vi allerede blevet kontaktet af 20 interessante virksomheder, som gerne vil høre mere om mulighederne i Københavns finanscentrum”, fortæller Claus Lønborg.

Læs også: Fintech-virksomheder er varme på København

Danske pensionsmidler er attraktive

Og hvad er det så, København kan tilbyde udenlandske finansielle virksomheder?

Den danske hovedstad er blandt andet interessant for asset managere, fordi Danmark har verdens største pensionssektor set i forhold til BNP (pensionsmidlerne udgør to gange Danmarks bruttonationalprodukt), og ti af Europas største pensionskasser ligger i hovedstadsområdet. Også det danske realkreditmarked er attraktivt, da det udgør en relativt sikker investeringsmulighed med pæne afkast.

Europas mest digitale land

For fintech-virksomheder er København attraktiv, fordi Danmark er det mest digitale land i EU. Både i den private sektor, særligt inden for finansiel teknologi som lige nu er et vækstområde, og i den offentlige sektor, som kommunikerer med alle borgere gennem fx e-Boks og borger.dk og derfor løbende har brug for nye teknologiske løsninger.

Læs også: Copenhagen Fintech Week tiltrak tusind iværksættere og investorer

Dertil kommer Danmarks generelle, erhvervsvenlige rammevilkår; Europas mest fleksible arbejdsmarkedsregler i forhold til ansættelser og afskedigelser, en højtuddannet arbejdsstyrke som taler engelsk, ingen korruption og transparent samarbejde med myndigheder, og at det er let at tiltrække udenlandske talenter, fordi København og Danmark er fantastisk at bo og arbejde i.