Astellas: København ligger perfekt til vores nordiske hovedkontor

København kan noget få andre skandinaviske storbyer formår, nemlig at skabe en arbejdsplads med mange nationaliteter. Det mener medicinalgiganten Astellas, som derfor har placeret alt support til sine salgskontorer i Norden og Baltikum i Kastrup.

I smørhullet mellem Sjælland og Sverige har København nemt ved at tiltrække medarbejdere fra begge sider af Sundet. Med Øresundsbroen er rejsetiden til Kastrup ens fra Køge og Lund, og det giver klare kommercielle fordele, når man som Astellas servicerer hele Norden og Baltikum fra et kontor.

”I Stockholm ville 90 procent af vores medarbejdere være svenskere, i Oslo ville de være nordmænd, og i Finland ville de være finner. Men i København har vi ansatte fra alle fire nordiske lande, dog med en overvægt af danskere og svenskere. Det gør, at vi arbejder mere multikulturelt og har en stærk markedsforståelse på alle vores markeder – for selv om Norden globalt bliver betragtet som et homogent marked, så er der klare regionale forskelle”, siger Anders Nordén, General Manager Nordic & Baltic Operations i Astellas.

Astellas nordiske hovedkontor i Kastrup har cirka 60 medarbejdere og supporterer de lokale salgsafdelinger i Danmark, Norge, Sverige, Island, Finland, Estland, Letland og Litauen med administration, økonomi, HR, medical og marketing.

Medicon Valley giver stærkt fagmiljø

Det er ikke kun infrastrukturen med lufthavn og bro som nærmeste naboer, der gør København så attraktiv. Det gør også det stærke life science-miljø i Medicon Valley, som strækker sig over Østdanmark og Sydsverige.

”Medicon Valley er en af Europas førende life science-klynger, som giver nem adgang til en række af de specialkompetencer, vi har brug for at ansætte. Og med den danske forskerskatteordning har vi tilmed et attraktivt kort at spille over for højtuddannede udenlandske medarbejdere, vi gerne vil trække hertil”, siger Anders Nordén.

Greater Copenhagen fører på talent

Hos Copenhagen Capacity er administrerende direktør Claus Lønborg enig i, at den samlede Greater Copenhagen-region, som inkluderer alle 79 kommuner Region Hovedstaden, Region Sjælland og Region Skåne, er en fordel for erhvervslivet.

”Greater Copenhagen har fire millioner indbyggere og er dermed et konkurrencedygtigt alternativ til metropoler som Hamborg, Amsterdam og Stockholm. Vores region har desuden Skandinaviens højeste koncentration af højtuddannede medarbejdere samt privat og offentligt ansatte forskere, hvilket er en afgørende fordel for videntunge virksomheder, som i stigende grad placerer sig der, hvor talenterne er.”

Om Astellas

Astellas er blandt verdens 20 største medicinalvirksomheder og har 17.000 medarbejdere på verdensplan, der arbejder for at skabe værdi for patienterne gennem innovativ forskning og pålidelige lægemidler. De primære terapeutiske områder er urologi, onkologi, immunologi, nefrologi og neurovidenskab. Astellas blev dannet den 1. april 2005, da Yamanouchi og Fujisawa fusionerede. Astellas Pharma er repræsenteret i hele Norden og har nordisk kontor i København. Læs mere på www.astellas.dk.