10 virksomheder går sammen om at tiltrække ingeniører

10 virksomheder i Greater Copenhagen gør nu fælles front for at tiltrække udenlandske ingeniører med speciale i softwareudvikling. Flere produktionsvirksomheder ønsker at fastholde kernefunktioner herhjemme – men uden adgang til talent, er outsourcing stadig den eneste løsning.

Store dele af erhvervslivet skriger på kompetencer, det gælder ikke mindst medarbejdere inden for ingeniørfaget. 10 danske og svenske virksomheder i Greater Copenhagen er derfor gået sammen om at markedsføre deres ledige job internationalt gennem en digital kampagne, som Copenhagen Capacity står bag.

Se kampagnen her.

Supplerer virksomhedernes egen rekruttering

Virksomhederne er Volvo, Bosch, Oticon, Sennheiser, Move Innovation, 3Shape, Foss, DTU, Mellanox Technologies og Uniti. Tilsammen har de 23 jobopslag efter udenlandske ingeniører med speciale i softwareudvikling, og mange søger flere kandidater til samme opslag.

Kampagnen er et rigtig godt supplement til virksomhedernes egne rekrutteringsaktiviteter. Ved at gå sammen og markedsføre ikke bare de enkelte job, men hele regionen, taler virksomhederne ind i en større fortælling. Nemlig den, at deres nye medarbejdere vil få en spændende karriere, fordi her er masser af beslægtede virksomheder i vækst, men også mulighed for familie og fritid takket være vores balance mellem karriere og privatliv”, forklarer Nikolaj Lubanski, direktør for talent i Copenhagen Capacity, der står bag kampagnen, som løber i otte uger.

Læs også: 250 internationale talenter til matchmaking med dansk erhvervsliv.

Talent er nøglen til vækst

Virksomhederne er alle produktionsvirksomheder. I takt med den stigende digitalisering har de behov for at ansætte ingeniører med speciale i software-udvikling (embedded software developers), der sammen med konstruktionsingeniører kan udvikle hardware som fx biler, høreapparater, udstyr til fødevarekontrol og tandlægeudstyr som 3D-scannere og printere af tandproteser.

Behovet for at rekruttere står de 10 virksomheder langt fra alene med. I takt med indtoget af robotteknologi er vestlige lande blevet konkurrencedygtige produktionslande, og især ser mange virksomheder muligheder i at placere kernefunktioner som forskning og udvikling i deres hjemlande – hvis de kan finde den fornødne arbejdskraft, vel at mærke.

"Greater Copenhagen har et stærkt tech-miljø, som tiltrækker globale teknologi-giganter. Men uden adgang til de rette højtuddannede medarbejdere, flytter virksomhederne naturligvis derhen, hvor talenterne er. Kampen om talenterne er Greater Copenhagen absolut ikke ene om, og derfor er det desto vigtigere, at vi sætter massivt ind for at markedsføre vores region som en spændende karrieredestination sammen med erhvervslivet”, understreger Nikolaj Lubanski.

En samfundsmæssig gevinst

Og hver gang en højtuddannet udenlandsk medarbejder flytter til Greater Copenhagen, er det ikke bare en gevinst for arbejdsgiveren, men også for staten.

De nyeste beregninger fra DEA og DI viser, at højtuddannede indvandrere uden medbragt familie i gennemsnit bliver i Danmark i 5,5 år og bidrager med et samlet overskud på lidt over 720.000 kroner til de offentlige finanser under deres ophold. Kommer man med familie, er den gennemsnitlige opholdslængde cirka ti år, og overskuddet til de offentlige finanser er knap 2,2 millioner kroner.

Læs ogsåUdenlandske spiludviklere er vilde med København.

Vil du vide mere om kampagnerne?

Hvis du vil vide mere om kampagnerne, og om vi planlægger en indsats inden for din branche, så kontakt: Dan Rosenberg, Senior Talent Acquisition Manager, på e-mail: dro@copcap.com eller telefon: 0045 60 85 15 60, eller Merete Sandager, Senior Talent Attraction Manager, på e-mail: msa@copcap.com eller telefon: 0045 26 92 21 27.