Talenttiltrækning er nordisk udfordring

Mange internationale virksomheder overser, at der er store nationale forskelle mellem de skandinaviske lande – men de samles om, at talenttiltrækning er en topprioritet. Det var konklusionerne, da nordiske direktører og HR-chefer mødtes for at dele erfaringer og udfordringer.

Den 7. oktober inviterede Copenhagen Capacity og American Chamber of Commerce nordiske direktører og HR-chefer i til et inspirationsmøde hos 3Ms Innovation Center om udfordringer og fordele ved at have ét nordisk hovedkontor og medarbejdere i flere skandinaviske lande.

Det er en helt klar fordel at have et nordisk hovedkontor, fordi virksomheden dermed kan give sine kunder en bedre og hurtigere service. Rigtig mange internationale koncerner undervurderer imidlertid de store forskelle, der er mellem de skandinaviske lande, fx på lønområdet, omkring beslutningsprocesser, regler for ansættelse og afskedigelse, og rekrutteringsmuligheder”, fortæller Kim Fønns-Lundberg, der er Investor Development Manager med speciale i nordisk konsolidering og organisationsstruktur hos Copenhagen Capacity.

Talenttiltrækning højt på dagsordenen

Virksomhederne fik input fra blandt andre journalist Kirsten Weiss, der har skrevet bogen ”Når vikinger slås” om kulturforskelle i Norden, og Q8’s tidligere skandinaviske HR-chef, Berit Jeberg, som fortalte om erfaringer fra sammenlægningen af OKQ8 i Sverige og Danmark.

Der var også tid til at udveksle erfaringer om aktuelle udfordringer – og de største var muligheder for at rekruttere den rigtige arbejdskraft samt ledelsesstrategier til at tiltrække og fastholde den nye generation, der kommer ud på arbejdsmarkedet, de såkaldte Millennials.

Ved denne type arrangementer har vi rigtig god mulighed for at opfange, hvis virksomhederne har udfordringer, og tilbyde vores hjælp. Fx de internationale talenttiltrækningskampagner, som Copenhagen Capacity løbende kører inden for forskellige brancher”, fortæller Kim Lundberg og tilføjer:

Vores fornemmeste opgave er jo at sikre, at de internationale virksomheder fastholder deres nordiske aktiviteter i Danmark – og helst med hovedkontor i Greater Copenhagen”.

Søger din virksomhed medarbejdere?

Så bliv en del af Copenhagen Capacitys internationale kampagner rettet mod udenlandske talenter inden for finansiel teknologi (fintech) og spiludvikling.

Vil du vide mere om kampagnerne, så kontakt Senior Talent Attraction Manager Merete Sandager på telefon +45 26 92 21 27 eller e-mail: msa@copcap.com