Seminar: Sådan skaber vi en talentmetropol

Den Regionale Talentstrategi skal være med til at sikre, at Greater Copenhagen kan tiltrække og fastholde de bedste internationale talenter. Tag med til seminar d. 26 august og hør om, hvordan du får mest ud af samarbejdet – fx via tiltrækningskampagner og hjælp til at finde boliger.

Greater Copenhagen-brandet har potentiale til at give virksomheder og kommuner større gennemslagskraft internationalt. 

Med sine 3,9 millioner indbyggere er det nu nemmere at profilere og markedsføre regionen som en attraktiv metropol for internationale investorer, virksomheder, medarbejdere og studerende – og et af redskaberne til at opnå det er den Regionale Talentstrategi.

Den 26. august kl. 13 - 14.30 inviterer Copenhagen Capacity derfor til seminar om Greater Copenhagen som talentmetropol, hvor du blandt andet kan høre mere om nogle af de initiativer, der er i gang lige nu.

Ledige job skal markedsføres internationalt

Et af strategiens centrale fremstød er tiltrækningskampagner rettet mod internationale højtuddannede, og de to første målgrupper er allerede udvalgt; specialister inden for life science og spiludvikling. 

Gennem de målrettede tiltrækningsforløb kan danske og svenske virksomheder i Greater Copenhagen promovere ledige job over for udvalgte målgrupper. Via initiativet Greater Copenhagen Careers samarbejder vi allerede nu med cirka 20 virksomheder og får løbende henvendelser fra flere, der ønsker at finde internationale kandidater – og det behov skal tiltrækningskampagnerne være med til at opfylde”, forklarer Nikolaj Lubanski, Talent Director i Copenhagen Capacity.

Find en bolig til internationale tilflyttere

Du vil også få konkrete indspark til en af talentområdets største udfordringer, nemlig at finde boliger til de internationale talenter, der flytter til Greater Copenhagen.

Udbuddet af boliger i København matcher nemlig ikke efterspørgslen. Imidlertid viser en analyse blandt expats i Danmark, at de ikke har noget imod at pendle 45 minutter til og fra arbejde.  

Derfor arbejder International House Copenhagen i Københavns Kommune nu sammen med en række omegnskommuner, der har ledig boligkapacitet, om at tilbyde de internationale talenter et sted at bo. På seminaret kan du høre International House og Ballerup Kommune fortælle mere om deres samarbejde. 

Denne slags samarbejder på tværs af kommunegrænser, som styrker vores region, er netop en af grundpillerne i Greater Copenhagen-samarbejdet og helt afgørende, hvis vi skal forbedre Greater Copenhagens muligheder for at tiltrække og fastholde de bedste internationale talenter”, siger Nikolaj Lubanski.

Tilmeld dig seminaret her

Vil du med til seminaret, så tilmeld dig hos Kasper Jorn på: kjo@copcap.com.

Program:

12:40 – 13:10 Frokost og networking

13:10 – 13:20 Velkommen og status på internationale tiltrækningskampagner v/ Copenhagen Capacity

13:20 – 13:50 Samarbejdet om at skaffe boliger til internationale medarbejdere v/ Ballerup Kommune og International House CPH

13:50 – 14:10 Perspektiver i Greater Copenhagen-brandet v/ Copenhagen Capacity

14.10 – 14.20 Afrunding v/ Copenhagen Capacity

14:30 – 50-års reception for Nikolaj Lubanski, Talent Director, Copenhagen Capacity