På talentjagt i Boston

Danmark mangler ingeniører, dataloger og naturvidenskabelige specialister og forskere. Derfor deltog Copenhagen Capacity, Novo Nordisk, Københavns Universitet, DTU og International House i februar på Nordamerikas største karrieremesse med fokus på jobmuligheder i Europa.

Vi mødte kun rigtig gode og meget velkvalificerede kandidater. Langt de fleste vidste, om de ønskede en forskerkarriere eller sigtede mod det private erhvervsliv, og de gik målrettet efter at tale med universiteter eller virksomheder”, fortæller Trine Buhl Monty, chefkonsulent på KU Science ved Københavns Universitet, som var med på MIT European Career Fair i Boston for at markedsføre karrieremuligheder i Danmark.

Karrieremessen tiltrækker kandidater fra de amerikanske universiteter Massachusetts Institute of Technology (MIT), University of Massachusetts, Harvard, Northeastern University og Boston University, som udklækker nogle af verdens førende ingeniører, it-udviklere, dataloger og forskere inden for it, cleantech og life science.

Mere end 200 kontakter på en dag

Novo Nordisk har deltaget på karrieremessen de seneste fem år. De oplever også, at de studerende er seriøse og målrettede, og at messen falder i god tråd med Novo Nordisks globale rekrutteringsstrategi.

Vi mødte knap 30 potentielle ansøgere til vores graduate programmer, og mere end 200 studerende skrev sig op i vores database via vores app på messen. Deltagerne har allerede blikket vendt mod Europa, fordi det er en europæisk karrieremesse, og det er en stor fordel, at feltet på den måde er snævret ind”, siger Sebastian Kierulff Page, Manager, Global Recruitment & Young Talent hos Novo Nordisk

Ingen virksomhed er en ø 

Han understreger også, at hvis danske virksomheder skal tiltrække de udenlandske medarbejdere, de har behov for, er det nødvendigt, at virksomhederne tænker ud over egne behov.

Højtuddannede videnarbejdere er, og vil forsat være, en knap ressource i høj kurs. Kampen om de kloge hoveder foregår i dag ikke bare på virksomhedsniveau, men også landene imellem. Vi må derfor stå sammen om at sikre, at Danmark er top of mind blandt udenlandske talenter – ellers vinder ingen af os”.

Strategien om at stå sammen på karrieremessen var den danske delegation da heller ikke alene om. Antallet af regioner med fælles dagsordener for talenttiltrækning var rigt repræsenteret, blandt andre Brainport Einhoven fra Holland og Bizkaia Talent fra Spanien. 

Danmark er et godt og familievenligt land at bo og arbejde i, og det giver en konkurrencefordel. Det er et stærkt signal, at virksomheder og universiteter i Danmark på denne måde går sammen om at få budskabet ud over landets grænser”, siger Mark de Vos, Senior International Mobility Consultant ved Københavns Universitet.

Markedsfør ledige jobs online hos amerikanske universiteter

Delegationen, som var koordineret af Copenhagen Capacity’s talentafdeling, lagde også vejen omkring karrierecentrene på Northeastern University og Boston University. 

Her kan danske virksomheder nu markedsføre ledige stillinger og employer branding-materiale på universiteternes websites.

Det er en lang proces at tiltrække udenlandske kandidater, som kræver løbende eksponering. Vi er også med på karrieremessen næste år, for vi tror på, at vores deltagelse modner beslutningen om at trække teltpælene op hos de forskere, der i forvejen har etableret kontakt til et fagligt miljø på DTU”, siger Kamille Ivalo Lehn Strouhal, Senior International HR Officer på DTU.

Om Copenhagen Capacitys talentservices

Copenhagen Capacity arbejder for at tiltrække højtkvalificerede specialister til Danmark for at imødekomme det stigende behov for ingeniører, it-udviklere og forskere inden for life science, cleantech og it-branchen. Det sker gennem internationale kampagner, som synliggør Danmark som en attraktiv karrieredestination. Den danske delegation på European Career Fair på MIT var en del af Talent Attraction Denmark-initiativet og støttet af IDA, Medicon Valley Alliance, State of Green og Udenrigsministeriet.

Læs mere om Copenhagen Capacitys talentservices her.