Nyt powerhouse skal hjælpe flere kinesiske virksomheder til København

Innovation House China-Denmark, som åbnede den 7.september, skal lette vejen for kinesiske virksomheder, der vil til Danmark, og for danske virksomheder, der vil ind på det kinesiske marked.

Danmark har et af verdens bedste erhvervsklimaer, men det mærker kinesiske erhvervsfolk i Danmark ofte ikke. De kulturelle og virksomhedspraktiske kløfter er store, og derfor slår alt for få kinesiske virksomheder for alvor rod i Danmark.

En række danske og kinesiske aktører er nu gået sammen om at etablere et inkubatormiljø i ØK-fondens gamle hovedkvarter på Indiakaj i København med navnet Innovation House China-Denmark, der slog dørene op den 7. september.

”Interessen for Danmark er stigende blandt kinesiske virksomheder, men de har vanskeligt ved at bide sig fast, når de har etableret sig. De mangler netværk og har brug for hjælp og støtte fra ligesindede. Derfor har vi arbejdet intenst på at skabe et dansk-kinesisk powerhouse – et hus, der kan fungere som handelsmotorvej mellem Kina og Danmark ved at tilbyde rådgivning og opstartshjælp”, fortæller Marianna Lubanski, direktør for investeringsfremme i Copenhagen Capacity.

Ud over Copenhagen Capacity er Københavns Kommune, Region Hovedstaden, Region Sjælland og ØK-fonden involveret i huset sammen med tre kinesiske investorer. Væksthus Sjælland står for driften.

Hjælp til selvhjælp

Der er 36 skrivebordspladser til virksomheder, og der vil blive tilknyttet rådgivere, jurister og andre eksperter, som kan bistå kinesiske og danske virksomheder. 

Det har været vores mål at skabe en soft-landing platform for kinesiske virksomheder, en form for rugekasse. Når virksomhederne har fået bedre fodfæste, flytter de ud, og gør dermed plads til nye virksomheder”, forklarer Marianna Lubanski.

Læs også: Kinesiske Warmblood satser på København

Danske virksomheder til Kina

Skrivebordspladserne er også tilgængelige for danske virksomheder, og de har allerede vist interesse. Nordic Technologies er den første danske virksomhed, der har sikret sig en plads i huset. Virksomheden er i gang med en række vandprojekter i Kina og vil gerne udvide aktiviteterne.

Vand er sammen med fødevarer, energi, miljøsikkerhed, design, audioteknologi og ældrepleje nogle af de danske kompetenceområder, som kinesiske virksomheder gerne vil investere i, og som Kinas voksende middelklasse efterspørger. 

Danish-Chinese Business Forum, der assisterer små, mellemstore og store danske virksomheder med at skabe forretning i Kina, flytter derfor også sin adresse til Innovation House China-Denmark på Indiakaj.