Internationale fintech-virksomheder på vej til København

I april blev verdens største fintech-konference Money20/20 for første gang holdt i Europa – i København. 3750 personer fra 70 lande deltog, og fire-fem udenlandske virksomheder er nu på vej til at etablere sig i København.

Money20/20 er verdens største konference for fintech (finansiel teknologi). Den 4.-7. april var København, som den første europæiske hovedstad nogensinde, værtsby for konferencen, der har været holdt i Las Vegas de sidste fem år.

3750 deltagere fra 70 lande havde købt billet til Bella Center, hvor Copenhagen Capacity også holdt sit investorarrangement for særligt inviterede udenlandske virksomheder og investorer.

”Vi kortlagde på forhånd, hvilke deltagere på konferencen der kunne have muligheder på det danske marked. Vi inviterede dem til et investorseminar, og det viste sig, at fire-fem virksomheder ønsker at åbne i København og dermed også ansætte medarbejdere”, fortæller Marianna Lubanski, Investment Promotion Director i Copenhagen Capacity.

Speed dating mellem danske og udenlandske virksomheder 

Seminaret startede med en introduktion til Danmarks stærke tradition for offentlig-private samarbejder og en præsentation af, hvor langt fremme Danmark er med at digitalisere og modernisere offentlige services til borgere og virksomheder. 

Herefter var det tid til at snakke forretningsmuligheder.

De udenlandske virksomheder turnerede på skift rundt blandt de danske virksomheder for at matche udbud, projekter og kompetencer.

Særlig Nets var populær. I november 2017 udløber den nuværende kontrakt om NemID, og det indledende arbejde med at udvikle næste generation af den offentlige digitale signatur er i gang – og det er en drømmeopgave, som mange fintechvirksomheder gerne vil være en del af.

Bådtur gav mulighed for at netværke

Under Money20/20 arrangerede Copenhagen Capacity også en kanalrundfart for udenlandske fintech-virksomheder.

Selvom forårsvejret ikke viste sig fra sin mest hjertevarme side, var det en rigtig vellykket eftermiddag. Vi fik mulighed for at snakke med de udenlandske virksomheder under mere uformelle forhold, og de fik set noget af alt det, København har at byde på, når man bor her”, siger Marianna Lubanski og tilføjer:

Og nu hvor kontakten er etableret, kan vi fortsætte dialogen med henblik på at trække nogle af virksomhederne hertil, hvis der opstår forretningsmuligheder senere hen”.