IBM åbner innovationscenter i København

Til nytår åbner IBM et nyt innovationscenter i København, som i de næste to år skal ansætte 250 it-talenter. De nye konsulenter skal fokusere på banebrydende teknologier inden for big data, cognitive computing og digitale forretningsområder og skal udvikle fremtidens smarte it-løsninger.

Knap er champagnepropperne faldet til jorden og de sidste raketter skudt af, før IBM igen kan holde glade skåltaler. Den 1. januar 2017 åbner teknologigiganten nemlig et nyt innovationscenter i København.

Centeret skal være med til at udvikle fremtidens smarte it-løsninger baseret på nye teknologier inden for big data, cognitive computing, mobilapps, Internet of Things, blockchain og næste generation af ERP-systemer.

Løsningerne kan eksempelvis bruges til hjælpe detailhandlen med at genkende kundernes købsmønstre og præferencer og til at agere relevant over for dem på tværs af online og fysiske kanaler. Og på sigt kan de udgøre den digitale rygrad i fremtidens bybillede med førerløse biler, affaldsspande, der selv giver besked når de skal tømmes, og intelligente fleksible buskøreplaner, der automatisk sætter ekstra busser ind i myldretiden og på regnvejrsdage.

Danmark er innovationslaboratorium

Det har været helt centralt for IBMs beslutning om at placere centret i København, at Danmark ligger i det absolutte førerfelt internationalt, når det gælder digitalisering, og at danske borgere og virksomheder er hurtige til at tage nye digitale løsninger til sig.

Danmark er skabt til at være et innovationslaboratorium. Dels er der adgang til it-talenter med forretningsforståelse, dels er danske kunder meget nysgerrige og parate til at bruge nye digitale løsninger. Kunderne ser gerne, at vi udvikler og afprøver innovative ideer sammen, og vi oplever, at de i stigende grad efterspørger vores nærhed. Det er blevet vigtigt for dem, at vi forstår deres lokale behov og kan operere sammen med dem”, siger Henrik Bodskov, administrerende direktør i IBM Danmark.

250 nyuddannede it-talenter i job

Det første hold på cirka 20 it-talenter rekrutteres nu, og teamet forventes at vokse med 10-15 medarbejdere om måneden, indtil innovationscentret om to år er fuldt bemandet med 250 it-konsulenter. 

Rekrutteringen kommer til at ske i tæt samarbejde med Copenhagen Capacity, Invest in Denmark og en række af Danmarks videregående uddannelsesinstitutioner.  

Det er virkelig positivt, at IBM har valgt at placere sit næste innovationscenter København. En videntung virksomhed som IBM styrker i høj grad Greater Copenhagens it-miljø og vores muligheder for at tiltrække flere udenlandske virksomheder, investorer og talenter. Nu venter opgaven med at rekruttere 250 af de bedste it-konsulenter. Her vil Copenhagen Capacity fortsat samarbejde med IBM gennem vores talenttiltrækningsservices og store netværk af internationale nyuddannede”, siger Claus Lønborg, administrerende direktør i Copenhagen Capacity.

Greater Copenhagen er attraktiv for store internationale virksomheder

Også Københavns overborgmester glæder sig over IBMs beslutning:

IBM Danmarks annoncering af et nyt innovationscenter i København med 250 ansatte er fantastisk. Det viser, at Greater Copenhagen er attraktiv for store internationale virksomheder. Vi har mange unge talentfulde kandidater i regionen og innovative miljøer, hvor virksomheder kan teste og udvikle nye løsninger. Centrets fokus på udvikling af banebrydende teknologier og løsninger går også hånd i hånd med Københavns vision om at være en førende innovativ og smart by”, udtaler overborgmester Frank Jensen (S).

Læs mere om IBMs nye innovationscenter og ledige jobs her.