Talentstrategi virker

Den regionale talentstrategi har allerede i år medvirket til at tiltrække 47 udenlandske talenter og sat ind for at sikre en god velkomst af de nytilkomne.

Den 22. september mødtes partnerne i den regionale talentstrategi, som skal sikre at virksomheder i Greater Copenhagen, særligt de små- og mellemstore, kan skaffe de højtuddannede medarbejdere, de har behov for.

International arbejdskraft spiller her en stor rolle, fordi Danmark mangler ingeniører, it-specialister og andre højtuddannede.

Kampagner skaffer kompetencer
Talentstrategien arbejder i tre spor: tiltrækning, velkomst og fastholdelse. Tiltrækningssporet, som Copenhagen Capacity varetager, bliver foldet ud gennem internationale tiltrækningskampagner, der er målrettet højtuddannede inden for life science, cleantech og it. Det har i første halvår af 2015 resulteret i, at 47 udenlandske medarbejdere har fået job i Danmark/Greater Copenhagen.

Kære talent, velkommen til København
Velkomstsporet varetages af Københavns Kommune, som blandt andet har lanceret en hotline, hvor udlændige, der overvejer at søge eller allerede har job i Danmark, kan få hjælp til papirarbejde og svar på praktiske og administrative spørgsmål. Derudover giver et nyt engelsksproget website hjælp til mange af de samme emner. Københavns Kommune sender nu også et velkomstbrev til alle nytilkomne udlændige og arrangerer en række arrangementer, eksempelvis om køb af bolig i Danmark, og events for hele familien.

Behovet for arbejdskraft afdækkes
Dansk Industri (DI) er ansvarlig for fastholdelsessporet. DI arbejder i første omgang med at afdække det præcise behov for arbejdskraft ude hos virksomhederne. Målet er herefter at udvikle de mest effektive platforme og løsninger til rekruttering, som sikrer, at virksomhederne kan finde de rette kandidater til deres ledige job.

Se mere om den regionale talentstrategi.