Silicon Valley er vilde med København

I januar besøgte Copenhagen Capacity, Copenhagen Cleantech Cluster og overborgmester Frank Jensen otte førende teknologivirksomheder i Silicon Valley. Målet var at tilbyde partnerskaber om udvikling og afprøvning af nye grønne teknologier for derved at tiltrække udenlandske investeringer og virksomheder. Fire uger efter har alle otte virksomheder vist opfølgende interesse, og de første møder er bekræftet.

København er en af verdens førende storbyer, når det gælder grøn og smart energi, effektiv offentlig transport og ikke mindst cykellogistik, samt styring af drikke- og spildevand. I starten af januar brugte Copenhagen Capacity og overborgmester Frank Jensen Københavns grønne og bæredygtige brand til at sætte yderligere blus under arbejdet med at tiltrække store internationale teknologi-partnere til at teste og udvikle fremtidens energistyring og intelligente infrastruktur.

- Successen har været overvældende. Kun elleve dage efter turen, var det første opfølgende møde bekræftet, og alle de otte virksomheder, vi mødtes med, er interesserede i at høre mere om mulighederne for at teste nye smart city-teknologier i København, fortæller Marianna Lubanski, direktør for cleantech i Copenhagen Capacity og fungerende direktør for Copenhagen Cleantech Cluster.

Frugtbar alliance
Netop mulighederne for at udvikle og teste teknologier var ny viden for mange af virksomhederne. De har efterfølgende vist stor interesse for Københavns fuldskala-testmuligheder inden for fremtidens intelligente elnet, bl.a. igennem PowerLabDK på DTU, mens andre ønsker at lave testprojekter i byen. Eksempelvis inden for energioptimering af bygninger og smart mobilitet, som giver byens trafikanter mulighed for at komme hurtigst, lettest og mest CO2-besparende frem igennem byen.

-Selv om alverdens information er tilgængelig online, viser vores tur til Silicon Valley, at der er store gevinster ved at mødes ansigt til ansigt. Jeg tror, vi vil planlægge flere af den slags investeringsfremstød i fremtiden, siger Marianna Lubanski.

Overborgmester Frank Jensens engagement i turen blev modtaget positivt blandt de amerikanske teknologi-giganter. Den politiske opbakning blev tolket som et signal om seriøse ambitioner for København og som tegn på et stabilt investeringsklima.

- København har brug for at tiltrække flere udenlandske investeringer og virksomheder, og som en af verdens smarteste og grønneste byer kan vi tilbyde unikke muligheder for at teste fremtidens bæredygtige løsninger. Det vil give os adgang til at udvikle ny teknologi, som kan understøtte vores klimamål om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad, og skabe nye arbejdspladser, som kan bidrage til at knække krisen, siger overborgmester Frank Jensen.