Shandong Longlive åbner udviklingscenter i Hørsholm

Biotek-virksomheden Shandong Longlive åbner sit første forsknings- og udviklingscenter uden for Kina i forskerparken Scion DTU. Shandong Longlive producerer blandt andet 2. generations bioethanol, der bruges som CO2-neutralt brændstof i transportsektoren.

Forskerparken Scion DTU ved Hørsholm har fået en ny lejer. Shandong Longlive Bio-technology, som her har åbnet sit første forsknings- og udviklingscenter (F&U) uden for Kina.

”Danmark har mere end 20 års erfaring med at indsamle, håndtere og anvende biomasse til energi. Derudover har danske politikere fokus på gode rammevilkår og økonomisk støtte til vedvarende energi-virksomheder. Det er også vigtigt for os, at virksomheder som Novozymes ligger i regionen, ligesom bioethanol-anlægget Inbicon er interessant for vores forretning”, siger Hongwen Li, Research Director, Shandong Longlive Bio-technology Co. Ltd.

CO2-neutralt brændstof til transport
Shandong Longlive, der er en af Kinas førende biotek-virksomheder, producerer sødestoffer, stivelse, smagsforstærkere og andre ingredienser baseret på majs til fødevareproduktion. Majskolben genanvendes til at producere 2. generations bioethanol, der blandt andet bruges som CO2-neutralt brændstof i transportsektoren.

”Danmarks ambitiøse klimamål om at udfase fossile brændstoffer i 2050 og Københavns fokus på grøn transport og smart city-løsninger gør Copenhagen-regionen til et attraktivt sted at udvikle og teste nye løsninger til fremtidens samfund. Stadig flere lande oplever udfordringer med stigende forurening og voksende befolkningstal, som kræver handling nu”, siger Claus Lønborg, administrerende direktør i Copenhagen Capacity.

Åbner også europæisk hovedkontor
Shandong Longlive besøgte første gang København i 2013. Her havde Copenhagen Capacity og Invest in Denmark sammensat et program, hvor Shandong Longlive mødtes med udvalgte virksomheder og universiteter i regionen og blev introduceret til advokater, revisorer og andre serviceudbydere samt virksomhedsfaciliteter.

Og rammevilkårene for virksomheder gjorde lige så stort indtryk på den kinesiske virksomhed som Danmarks kompetencer inden for bioenergi. Derfor besluttede Shandong Longlive at åbne et europæisk hovedkontor i København ud over det nye forsknings- og udviklingscenter.

”Danmark har en unik skatteregel om generelt ikke at dobbeltbeskatte udenlandske filialer. Derudover er det danske arbejdsmarked et af verdens mest fleksible, og de arbejdsgiverbetale sociale omkostninger er meget lave. Derfor er det attraktivt for os at åbne et europæisk hovedkontor i København”, siger Hongwen Li.

Om Shandong Longlive
Shandong Longlive Bio-technology er en af Kinas førende biotek-virksomheder. Virksomheden blev grundlagt i 2001 i Yucheng i Kina og har 1.500 medarbejdere på verdensplan. Shandong Longlive har opnået en række patenter og har omfattende forskningsaktiviteter og samarbejder med en række universiteter.