Ny udviklingschef i Copenhagen Capacity

Copenhagen Capacity har fået ny udviklingschef: Rune Rasmussen som siden 2010 har været sekretariatschef for Copenhagen Cleantech Cluster.

Fra 1. januar 2015 hedder Copenhagen Capacitys udviklingschef Rune Rasmussen. Rune har arbejdet hos Copenhagen Capacity siden 2010, hvor han indtil nu været sekretariatschef for Copenhagen Cleantech Cluster. Han har tidligere arbejdet fire år i økonomiforvaltningen på Københavns Rådhus og fem år som lobbyist i Bruxelles. 

I den kommende tid bliver Runes fokusområder blandt andet den fokuserede vækstdagsorden og talentdagsordenen.

"Jeg ser frem til at samarbejdet om de nye tiltag under fokuseret vækstdagsorden. Vi er allerede i tæt dialog med mange af Copenhagen-regionens kommuner, og der er stor gensidig interesse for samarbejdet.  Jeg vil også prioritere talentområdet, hvor Copenhagen Capacity er ved at afslutte en række projekter. Det er vigtigt, at erfaringerne derfra bliver ført videre til nye initiativer, så vi kan fortsætte indsatsen for at tiltrække og fastholde internationale forskere, videnarbejdere og studerende", forklarer Rune Rasmussen.

Copenhagen skal være centrum for materialeforskning
Et lidt mere langsigtet fokusområde bliver at sikre, at regionen udnytter det fulde vækst- og udviklingspotentiale, som skabes af MAX IV-laboratoriet og neutronstråleanlægget European Spallation Source (ESS). De to forskningsfaciliteter giver helt nye muligheder for materialeforskning. Eksempelvis inden for fødevaresektoren, medicinalindustriens anvendelse af enzymer og proteiner, energi- og miljøsektorens udvikling af brændselsceller og test af konstruktioner og materialer.

"De helt unikke forskningsfaciliteter gør København og regionen attraktiv for virksomheder og topforskere fra hele verden. Det skal vi udnytte ved at tilbyde konkrete forretningsmuligheder og markedsføre regionen som et godt sted at bo og arbejde",
siger Rune Rasmussen.

Farvel til Kim Bek
Rune Rasmussen afløser Kim Bek, der efter seks år som udviklingsdirektør åbner egen konsulentvirksomhed.

"Det er store sko, jeg skal fylde ud. Kim har gennem de sidste seks år gjort et kæmpe stykke arbejde for regionen. Jeg glæder mig til at fortsætte, hvor han slipper, og ser frem til samarbejdet med virksomheder, regioner og kommuner om at skabe vækst og udvikling", siger Rune Rasmussen.