Ny direktør for Copenhagen Film Fund

I starten af året blev den nye Copenhagen Film Fund en realitet. Nu er der blevet sat navn på fondens direktør, der til daglig vil sætte sig i sin stol hos Copenhagen Capacity

Det bliver den meget erfarne filmmand Thomas Gammeltoft, der fra 1. september sætter sig i direktørstolen for den nystartede Copenhagen Film Fund.

Thomas Gammeltoft har produceret en lang række danske spillefilm og tv-serier – bl.a. ”En kort en lang”, ”Rembrandt”, ”Fidibus” og ”Frygtelig Lykkelig” samt tv-serierne ”Album” og ”Lulu og Leon”, og han er netop nu ved at afslutte en større amerikansk/engelsk spillefilm – ”Good People” med base i London.

Det er således med en solid erfaring og et stærk netværk i såvel den danske som internationale filmbranche, at Thomas Gammeltoft nu begynder arbejdet med at sikre at flere internationale film og tv-serier fremover produceres i København og Hovedstadsområdet.

 -Danmark har momentum som aldrig før når det gælder tv-serier og spillefilm. Vi vinder priser og vores kreative folk både foran og bag kameraet er populære og attraktive kræfter internationalt. En filmfond i København kan blive prikken over i’et for danske og internationale spillefilm og tv-serier og skabe vækst i hovedstaden. Den er længe ventet og det er en stor ære for mig at få lov til at være med til opbygningen af den, siger Thomas Gammeltoft.

Copenhagen Capacity har sammen med Producentforeningen understøttet Region Hovedstaden, Københavns Kommune i arbejdet med at samle opbakning og kapital til filmfonden, der har til formål at tiltrække internationale film og tv-produktioner til hovedstadsområdet med henblik på skabe job og vækst i regionens kreative erhverv. Filmfondens sekretariat er således også placeret hos Copenhagen Capacity.

-København kan med filmfonden realisere en stor mulighed for at kapitalisere på Danmarks succesfulde filmindustri. Hovedstadsregionen har den kreative talentmasse, produktionsselskaber i international topklasse og en stærk infrastruktur – kort sagt hele grundlaget for at tiltrække internationale filmproduktioner. Filmfonden vil bidrage positivt til at sætte yderligere gang i tv- og filmmiljøet i regionen, siger Claus Lønborg, adm. direktør i Copenhagen Capacity.

Fonden er finansieret med bidrag fra Københavns Kommune, Region Hovedstaden, 7 omegnskommuner og en række private investorer og faglige organisationer i film og tv branchen.

Vil du vide mere?
Vil du vide mere så kontakt Copenhagen Capacitys filmkonsulent Ulrik Bolt Jørgensen på mail: ubj@copcap.com eller mobil: +45 22 30 60 47.