Kina får fornyet fokus

Verdens næststørste økonomi Kina laver oversøiske investeringer i et eksplosivt tempo. Bare ikke i Danmark, som er blandt EU's ringeste til at tiltrække kinesiske investeringer. Det vil Copenhagen Capacity ændre med sin Kina-strategi, der nu tager både form og fart.

Region Hovedstaden skal blive langt bedre til at tiltrække kinesiske investeringer, virksomheder, talenter og turister. Derfor har Copenhagen Capacity sammen med Wonderful Copenhagen udarbejdet strategien Sourcing China, som stiller skarpt på indsatsområder, der skal få Kinas øjne op for København.

På erhvervssiden drejer det sig om at udvikle konkrete investeringstilbud, at målrette markedsføringen, at skærpe modtage- og serviceydelserne i København og at styrke muligheden for social integration.

-Det er positivt, at danske virksomheder i stigende grad etablerer sig i Kina og dermed får del i landets voksende vækstmarked. Men det er centralt for Danmarks fremtid, at vi også formår at tiltrække udenlandske investeringer, som kan konverteres til danske job – herunder fra Kina, som i øjeblikket orienterer sig globalt i stor skala, siger Claus Lønborg, adm. direktør i Copenhagen Capacity.

Udvider medarbejderstaben
Copenhagen Capacity har i 2013 ansat de første medarbejdere, der skal være med til at videreudvikle og sætte handling bag Kina-strategien.  Det betyder, at Copenhagen Capacity sætter gang i at identificere interessante investeringsprojekter, samarbejdspartnere og jobmuligheder, som skal markedsføres over for segmenterede målgrupper gennem udvalgte kanaler. Eksempelvis gennem søsterbyaftaler, freelance-agenter, Copenhagen Goodwill Ambassador Corps-netværket, online medier og Invest in Denmark, der har et godt netværk af ambassader og kinesiske myndigheder.

Derudover er visionen at styrke de modtageydelser, rådgivningsforløb og services, som København tilbyder kinesiske investorer og virksomheder. Målet er at levere den mest smidige etablering og den hurtigste ”time to market” for kinesiske virksomheder i Europa. Endelig er et fokusområde at sikre, at kinesere i København, inklusiv medfølgende familier, har adgang til relevante informationer på kinesisk, og at mulighederne for at skabe faglige og sociale netværk forbedres.