Hovedstadsregionen får stor opmærksomhed på verdens største ejendomsmesse

På den nyligt afholdt MIPIM udstilling, verdens største messe for investeringer i fast ejendom og bymarkedsføring, kårede Financial Times-ejede fDi Intelligence København som det mest interessante område at investere i blandt små regioner i Europa. Kåringen er baseret på rapporten ’European Cities and Regions of the Future’, der måler europæiske regioner og byers attraktivitet i investeringsøjemed.

Stor opbakning til årets MIPIM-stand
Copenhagen Capacity deltog for 19. år i træk med en stand på den årlige MIPIM-udstilling, verdens største messe for investeringer i fast ejendom og bymarkedsføring. Opbakningen til standen markant med 10 partnere og 40 sponsorer og over 500 danske besøgende, der bakkede op om standen, der også for andet år i træk blev kåret som ”Bedste stand” af det svenske magasin ”Fästighedsvärlden”, og alle de store medier som Berlingske, Jyllands-Posten og Børsen har rapporteret positivt om standen og messen.

I forbindelse med MIPM modtog København også en pris som det mest interessante område at investere i bland små regioner i Europa. Udover den fornemme førsteplads, ligger København i 2014-rapporten også på en samlet tredjeplads målt på økonomisk potentiale efter Nordrhein-Westfalen og Skotland med Stockholm-området på en fjerdeplads og Amsterdam og Zürich endnu længere nede ad listen ligesom Hovedstaden henter en tredjeplads i kategorien ’Foreign Direct Investment Strategy’, der vurderer regionernes arbejde med at tiltrække investeringer.

-Vi arbejder benhårdt med at afdække regionens specifikke styrkepositioner. Områder hvor Hovedstadsregionen er særligt stærk i en international sammenligning. Og netop den indsats er, sammen med vores arbejde for at gøre opmærksomme på vores styrker, med til at bringe os helt til tops, siger Claus Lønborg, adm. direktør for Copenhagen Capacity.

Konkurrencen er benhård, og det er en placering, vi skal arbejde målrettet for at holde. Det er ikke nok, at fDi Intelligence ved, at København er attraktiv. Det er virksomhederne, der skal vælge København. Nu skal vi holde placeringen og gøre endnu mere for at bruge den til at skabe vækst og arbejdspladser. Vores stand og aktive markedsføring af Hovedstadsregionen på MIPIM messen er et væsentligt værktøj i den kamp.

’European Cities and Regions of The Future’ kommer kun et par måneder efter, at Forbes på listen ’Best Countries for Business’ placerede Danmark på en fjerdeplads efter Irland, New Zealand og Hong Kong men foran Sverige Singapore og Canada.

Læs hele ’European Cities and Regions of The Future’ rapporten her