Højtuddannede udlændinge dumper Danmark

København halter efter Stockholm, Oslo og Berlin i konkurrencen om at tiltrække højtuddannede udlændinge. Derfor arbejder lægemiddelproducenten Biogen Idec i Hillerød sammen med Talent Attraction Denmark om at tiltrække biotek-specialister.

Danmark er langt fra nogen magnet, når det gælder om at tiltrække højtuddannede udlændige. Det fastslår en af de hidtil mest omfattende globale undersøgelser af, hvor det er mest attraktivt at arbejde. Og det til trods for, at store dele af dansk erhvervsliv højlydt efterlyser udenlandsk, velkvalificeret arbejdskraft.

Boston Consulting Group har lavet undersøgelsen blandt godt 200.000 personer fra 189 forskellige lande. Mens både Tyskland og Sverige ligger i top 10, kommer Danmark ind på en 27. plads. Det er langt mere populært at arbejde i eksempelvis Berlin, Stockholm, Oslo og Amsterdam end i København.

Danmark er attraktiv – men få ved det
”Undersøgelsen viser, at Danmark og København har en udfordring med at markedsføre sig internationalt som karrieredestination. Det på trods af, at Danmark ligger i den absolutte globale elite, når det gælder forudsætningerne for at tiltrække veluddannede udlændinge, ifølge en nylig analyse fra INSEAD business school. Derudover peger en ny undersøgelse på, at udenlandske talenter er rigtig glade for at bo og arbejde i Danmark, når først de kommer hertil. Så vi har nogle styrker i Danmark – nu skal vi også ud over rampen med dem”, siger Nikolaj Lubanski, direktør for Copenhagen Capacitys talentafdeling.

Danmark ligger blandt andet i top på parametrene generelt vidensniveau, begrænsning af bureaukrati samt livskvalitet og tryghed. Derudover er der ofte et fladt hierarki i virksomhederne, hvor man kan få indflydelse fra starten – også som talentfuld, men mindre erfaren ung udlænding.

Talent Attraction Denmark tiltrækker udenlandske specialister
For at sætte Danmark på talenternes verdenskort over attraktive karrieredestinationer lancerede Copenhagen Capacity i 2012 projektet Talent Attraction Denmark i samarbejde med blandt andet work-live-stay southern denmark og ErhvervAarhus/International Community. Det sker blandt andet gennem målrettede markedsføringskampagner, der hjælper danske virksomheder med at tiltrække udenlandske eksperter inden for områderne ICT, life science og cleantech. Se alle kampagnerne på www.talentattractiondenmark.com

Biogen Idec: værdifuldt supplement
Biogen Idec i Hillerød er en af de danske virksomheder, som gennem Copenhagen Capacity har indledt et samarbejde med Talent Attraction Denmark om at tiltrække udenlandske specialister. Biogen Idec producerer, pakker, tester og frigiver lægemidler til patienter med multipel sklerose i hele verden.

”Ligesom mange andre biotek-virksomheder i Danmark står Biogen med den udfordring, at udbuddet af kvalificerede danske medarbejdere ikke matcher efterspørgslen. Talent Attraction Denmark fungerer som en neutral tredjepart, der fortæller om livet og karrieremuligheder generelt i Danmark. Det er et værdifuldt supplement til det rekrutteringsarbejde, som vi og andre arbejdsgivere har mulighed for at gennemføre”, fortæller Jim West, Recruitment Manager hos Biogen Idec i Hillerød.

Biogen Idec har også deltaget i Copenhagen Capacitys årlige arrangement Youth Goodwill Ambassador Summit. Her traf Biogen Idec en række ungdomsambassadører på jobjagt ved dagens matchmaking-runde. Det har ført til, at en ungdomsambassadør fra USA nu er i praktik hos Biogen Idec.

Her er de mest populære lande at arbejde i:

  1. USA
  2. Storbritannien
  3. Canada
  4. Tyskland
  5. Schweiz
  6. Frankrig
  7. Australien
  8. Spanien
  9. Italien
  10. Sverige

*Kilde: Boston Consulting Group