Hitachi åbner europæisk Big Data-udviklingscenter i København

Den japanske teknologi-gigant Hitachi har netop åbnet sit første kontinentaleuropæiske Big Data-udviklingscenter i København. Målet er at udvikle nye digitale sundhedsløsninger og systemer, der optimerer bytrafikken og reducerer klimapåvirkningen.

Den 5. november åbnede japanske Hitachi sit nye Big Data-udviklingscenter i København, som er Hitachis første på det europæiske fastland. Dermed kommer København i selskab med London og USA, hvor koncernen også har Big Data-udviklingscentre.

Hitachi udvikler teknologiske, data-baserede løsninger til fremtidens samfund, som skal være bæredygtigt og mere komfortabelt for borgerne. Her byder København på et stort potentiale. For eksempel har Københavns ambitiøse klimamål om at blive CO2-neutral i 2025 for længe siden sat skub i udviklingen af databaserede, CO2-reducerende trafikløsninger – herunder intelligente trafiklys reguleret af digitale sensorer og parkeringsservices, hvor billister via en mobilapp kan finde ledige parkeringspladser.

Løsninger inden for sundhed, energi og trafik
I København vil Hitachi udvikle løsninger baseret på Big Data inden for to områder: energi- og trafik samt sundhed. På sundhedsområdet råder Danmark over nogle af verdens bedste og ældste nationale sundhedsregistre, der giver en helt unik mulighed for at forske og udvikle nye behandlingsformer.

”Danmark har en unik styrkeposition inden for datatilgængelighed. Vi er årtier foran de fleste andre lande i forhold til at indsamle og lagre informationer. For eksempel er Danmark det eneste land med et cpr.-register, der går 45 år tilbage. Det skal vi udnytte til at tiltrække flere internationale investorer og virksomheder”, siger Marianna Lubanski, direktør for investeringsfremme i Copenhagen Capacity.

Derudover rummer opførelsen af fem nye højteknologiske superhospitaler i hovedstadsregionen mulighed for at udvikle og teste nye, digitale sundhedsløsninger. Blandt andet inden for telemedicin, patientovervågning og sygepleje i hjemmet.

Fremsynede politikere
Copenhagen Capacity har sammen med Invest in Denmark assisteret Hitachi i knap tre år i forbindelse med beslutningen om at åbne i København. Copenhagen Capacity har blandt andet leveret markedsresearch, præsenteret Hitachi for forretningsmuligheder og faciliteret kontakt til en række offentlige beslutningstagere og myndigheder.

”Der skal lyde stor ros til regionens visionære politikere og kommuner, som åbner op for at gøre data tilgængelig for forskning og udvikling. Det er helt afgørende for, at virksomheder som Hitachi fortsat vil placere sig i regionen – og for at regionen kan være med til at udvikle morgendagens løsninger, frem for at købe gårdsdagens teknologi af andre lande”, understreger Marianna Lubanski.

Læs også Cisco skaber vækst i hovedstadsregionen