Danmark – fortid eller fremtid?

Hvordan sikrer Danmark sin fremtidige succes, vækst og velfærd? I denne vigtige debat stilles der i dag for få gode spørgsmål og gives for mange nemme svar, mener Copenhagen Goodwill Ambassador Corps og DARE2network, som står bag den nye bog ”Havfrue dialogen”. Med input fra over 40 danske og internationale personligheder gør bogen status over Danmark i 2012 og undersøger, hvor vi er på vej hen.

Lever danskerne i lykke eller i limbo? Er vores velfærd kammet over i vanvid, og er Danmark fortid eller fremtid om 10 år? Sådan lyder nogle af de mange spørgsmål, som stilles i den nye bog ”Havfrue dialogen”, som Copenhagen Goodwill Ambassador Corps, DARE2network og Muusmann’s forlag står bag.

I bogen møder vi en moderne havfrue, som hører danskerne tale om lykke, hygge, efterløn og globalisering, imens de brokker sig over vejret, skatten og den stressende hverdag.

”Havfrue dialogen er en debatbog om, hvilket samfund Danmark skal være – og har råd til at være. Når det handler om at skabe arbejdspladser, vækst og velfærd, konkurrerer vi med nye vækstøkonomier, som er så arbejdsomme og driftige, at de er godt i gang med at udfordre meget af det, vi danskere kalder velerhvervede rettigheder og har kæmpet for i mange år. Bogen udfordrer vores styrker og svagheder på en anderledes måde for at diskutere, hvad vi skal leve af i fremtiden”, siger Morten King-Grubert, sekretariatschef for Copenhagen Goodwill Ambassador Corps.

Overskud til uddannelsesprojekter
For at give et kvalificeret indblik og diversitet i holdningerne til Danmark og danskerne har Havfrue dialogen talt med en række arketyper som politikeren, kunstneren, erhvervsmanden, sportsstjernen, entreprenøren, og professoren. Flere end 40 danske og internationale personligheder medvirker i bogen, blandt andre arkitekten Bjarke Ingels, EU-kommissær Connie Hedegaard, skuespilleren Thure Lindhardt og gastronomen Rasmus Kofoed.

Havfrue dialogen er et non-profit-projekt. Alt overskud fra bogen går til uddannelsesprojekter for danske og internationale studerende, som har muligheden for at identificere løsninger på Danmarks fremtidige værdisæt og konkurrenceevne. Bogen udkom 1. november på dansk og kommer senere i en engelsk udgave. Er du interesseret i Havfrue dialogen, kan du bestille den her.

Fakta om ambassadørkorpset:
Copenhagen Goodwill Ambassador Corps er stiftet af Copenhagen Capacity og Wonderful Copenhagen i 1996. Titlen som goodwill ambassadør er en æresbevilling, som tildeles danskere, der er bosiddende i udlandet, og som er motiveret for at gøre en forskel for København fra deres udenlandske bopæl. Læs mere om korpset her.