Blandt verdens mest innovative byer: Copenhagen Capacity trækker TV-kæmpen CNBC til København

CNBC er en af verdens absolut største tv-stationer og går ud til over 400 millioner husstande verden over. Mandag var den respekterede business-station så i København for at rapportere live fra Danmarks hovedstad som en af verdens mest innovative byer.

”København er langt mere anerkendt som erhvervsby ude i verden, end vi måske går og tror,” siger Claus Lønborg fra Copenhagen Capacity, der sammen med Copenhagen Goodwill Ambassador Corps har været med til at hente CNBC til Danmark.

Den verdensomspændende erhvervs tv-kanal CNBC var mandag på besøg for at transmittere live fra København, fordi den danske hovedstad indgår i en udsendelsesrække om innovative byer. Stationen rapporterede således fra hovedstaden og talte med en række danske virksomheder.

-Danmark og København har et godt navn ude i verden. Vi har en række virksomheder, der regnes som nogle af verdens mest innovative og progressive inden for deres områder, siger Claus Lønborg, adm. direktør i Copenhagen Capacity, der arbejder med at promovere København ude i verden og tiltrække internationale virksomheder, investeringer og højtuddannede til byen.

CNBC, der har dansk-amerikanske Louisa Bojesen som en af værterne, talte bl.a. med medicinalkæmpen Novo, design-virksomheden DesignIt, GN Resound, it-iværksætterne The Eye Tribe og arkitektvirksomheden Bjarke Ingels Group. Louisa Bojesen er udover at være vært på CNBC også selv medlem af Copenhagen Goodwill Ambassador Corps.

-Vi er både et lille land, og har en lille hovedstad. Men København har et stærkt navn og brand, og der bliver lagt mærke til os ude i verden. Ikke kun på film og fodbold. Det internationale erhvervsliv har i den grad også øjnene rettet mod Danmark og København, siger Claus Lønborg.

-Vi har i København en lang række innovative virksomheder, også i en international sammenhæng. At der bliver lagt mærke til det i en sådan grad, at en af verdens førende tv-stationer sender live fra Nyhavn, kan man som politiker og borger i København da kun være lidt glad over. Men vi kan blive endnu bedre, og vi skal bruge opmærksomheden til at tiltrække endnu flere investeringer og endnu mere talent til vores hovedstad, så vi kan få skabt flere arbejdspladser til københavnerne, siger Anna Mee Allerslev, beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune, samt nyvalgt medlem af bestyrelsen i Copenhagen Capacity.

Programrækken hedder ’Innovation Cities’, og sendes på CNBC i løbet af mandag d. 16. december.