Barnaby rejser til København

Når den engelske krimiserie Barnaby for 100. gang ruller over skærmene i 240 forskellige lande, er det i København mordgåden skal løses. Med støtte fra den ny-etablerede Københavns Film Fond er det lykkedes at få den populære serie til vores hovedstad.

Copenhagen Film Company og DR har samarbejdet med Bentley Productions, det selskab, der står bag Barnaby, for at lave en speciel episode, der markerer 100-års udgave af serien.

-Jeg er en stor fan af Nordic Noir (Scandinavian krimier), og vi ønskede at gøre noget særligt for at markere den 100. episode af Midsomer (Barnaby red.), siger Executive Producer af Midsomer Murders, Jo Wright.

DCI Barnaby (Neil Dudgeon), og DS Nelson (Gwilym Lee) rejser til Danmark og arbejder med deres internationale kolleger, da liget af en Midsomer beboer bliver fundet i den danske hovedstad. Københavns Politi spilles af Ann Eleonora Jørgensen, den sørgende mor til mordoffer Nanna Birk Larsen i Forbrydelsen, og Birgitte Hjort Sørensen, der var journalist Katrine Fønsmark i Borgen.

København på skærmen i 240 lande
Copenhagen Capacity har hjulpet Bentley Productions med at finde passende lokationer og har introduceret den britiske producent til potentielle danske partnere.

-Valget af København som lokation understreger, at filmindustrien i Region Hovedstaden har noget at byde på. Barnaby bliver vist i mere end 200 lande, og når den bliver optaget i København vil det bidrage til at brande København internationalt, siger Ulrik Bolt Jørgensen, Film Commissioner i Copenhagen Capacity.

Produktion bliver til med støtte fra det nystiftede Københavns Film Fond, som er blevet oprettet for netop at tiltrække udenlandske filmproduktioner til København.