1374 nye job i 2012

1374. Så mange nye job skabte Copenhagen Capacity i 2012. Dermed slår Copenhagen Capacity lige præcis sin egen rekord fra 2011 og fortsætter den kurs, som sidste år rakte til en førsteplads blandt en række byer, København sammenligner sig med.

Copenhagen Capacitys målrettede arbejde med at tiltrække udenlandske virksomheder og investeringer til hovedstadsområdet har i 2012 skabt 1374 jobs, fordelt på 828 direkte job og 546 afledte job. 

 -Det er et resultat, vi er stolte af. Ikke mindst fordi den globale konkurrence om at tiltrække investeringer bliver stadig hårdere, siger adm. direktør i Copenhagen Capacity, Claus Lønborg, og uddyber:

-Det er i dag blevet langt nemmere at placere sine internationale aktiviteter uden for Danmark, og der er kun få forhindringer for at flytte produktion og arbejdspladser. Derfor vil vi i 2013 fokusere endnu mere på at blive bedst i verden på de områder, hvor København og Danmark skiller sig ud og kan trække investeringer og job den anden vej.

København foran Stockholm og Hamborg
Med de 1374 job slår Copenhagen Capacity sin egen rekord for femte år i træk og fortsætter kursen fra 2011, hvor årets resultat kvalificerede til en europæisk topplacering. Sammenholdes 2011-tal for Copenhagen Capacitys jobskabelse med jobskabelsen for lignende organisationer i en række byer, som hovedstadsregionen normalt sammenlignes med, ligger København på en førsteplads, når tallene korrigeres for størrelse målt på BNP. 

-Sammenligner vi vores resultat med de resultater, som vores søsterorganisationer i regioner som Berlin, Hamborg og Stockholm opnår, kommer vi meget stærkt ud. Samtidig har vi tillid til, at vi kan nå endnu længere, så vi vil sætte alle kræfter ind på at fortsætte den positive udvikling, siger Claus Lønborg.
Copenhagen Capacity vil i 2013 styrke sin indsats bl.a. gennem et fortsat fokus på at skabe stærke erhvervsklynger inden for sundhedsområdet og cleantech, hvor Danmark står stærkt i den internationale konkurrence, og på at tiltrække højtuddannede internationale talenter til områder, hvor Danmark mangler kompetencer.

Læs Copenhagen Capacitys årsberetning 2012